Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Eliteserien: Tromsø - Brann

Brann la seg dypt i banen for å trygge seieren - det kunne jo ikke gå bra

Tromsø utliknet helt på tampen.

SEIN JUBEL: Morten Gamst Pedersen jubler med målscorer Simen Wangberg etter at de to har sørget for utlikning for Tromsø.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix
SEIN JUBEL: Morten Gamst Pedersen jubler med målscorer Simen Wangberg etter at de to har sørget for utlikning for Tromsø. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix Vis mer
  • Tromsø-Brann 1-1 (0-0):

(Dagbladet): SK Brann ble av de alle fleste tippet til å kjempe i bunnstriden sist sesong etter å ha rykket opp i 2015, men bergenserne gjorde alle forhåndstips til skamme og klinte like gjerne til med et knallsterkt seriesølv bak suverene Rosenborg.

Denne sesongen ligger det et helt annet press på bergenserne. I kveld så de lenge ut til å håndtere det i serieåpningen borte mot Tromsø, men helt på tampen gikk det meste galt for Lars Arne Nilsens gutter.

Brann hadde nemlig kontrollert det aller meste på et Alfheim omringet av snø, men da minuttet gjensto headet Simen Wangberg inn 1-1 for «Gutan» etter en perfekt slått corner fra Morten Gamst Pedersen.

På et vis var det også fortjent. Brann hadde vært det beste laget, men da bergenserne 1) Ikke maktet å sette inn 2-0 på en av flere gode sjanser eller 2) var såpass feige at de la seg svært dypt i banen for å kontrollere inn til 1-0-seier, var det like greit at TIL utliknet.

Hvis du ikke er bergenser, da.

God redning

Hjemmelaget Tromsø så tidvis småskumle ut framover på banen innledningsvis i oppgjøret. Spesielt da Gamst Pedersen kunne servere med sin glitrende venstrefot, men Brann tok tidlig over banespillet.

Bergenserne var nær scoring etter 13 minutters spill på Alfheim. Kristoffer Barmen fikk et godt treff fra distanse, men Gudmund Kongshavn vartet opp med en fin enhåndsredning. På returen stakk Bismar Acosta fram en lang tå, men avslutningen snek seg noen centimetre utenfor TIL-buret.

1-0: Brannspillerne feirer Jakob Orlovs strålende lobb. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix
1-0: Brannspillerne feirer Jakob Orlovs strålende lobb. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix Vis mer

Etter en drøy halvtime brukte Daniel Braaten både styrke og hurtighet da han dro med seg kula inn på venstresiden av Tromsøs boks.

Han dro til med venstrebeinet fra spiss vinkel og fikk et meget godt treff, men Kongshavn leverte en strålende redning, og fikk styrt skuddet noen centimetre utenfor lengste stolpe.

Lynrask scoring

Til tross for at Brann var flere hakk bedre før pausen gikk lagene i garderoben på 0-0. Det skulle imidlertid ikke ta lange tida etter pause før kampens første scoring kom.

Faktisk ikke mer enn 17 sekunder.

Da ble Jakob Orlov spilt gjennom av Gilli Rólantsson. Svensken utnyttet at Kongshavn kom på halvdistanse, og sendte i vei en perfekt lobb over TIL-keeperen, til 1-0.

Brann fortsatt å styre matchen etter 1-0, og etter 20 minutter av den andre omgangen var Sivert Heltne Nilsen nær ved å heade Brann opp i 2-0-ledelse, men Tromsø fikk med nød og neppe klarert til corner.

Etter Branns gode mulighet spilte hjemmelaget seg sakte, men sikkert inn i kampen på eget kunstgress.

- TAKK FOR INNLEGGET: Wangberg feirer med Gamst Pedersen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix
- TAKK FOR INNLEGGET: Wangberg feirer med Gamst Pedersen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix Vis mer

Kvarteret før slutt fikk Thomas Lehne Olsen en kjempesjanse etter et herlig forarbeid av en god Aron Sigrudarson, men Olsen fikk ikke stokket beina skikkelig, og avslutningen med venstrebeina var fryktelig svak og gikk høyt over målet til Brann.

Forsøkte å kontrollere inn

Fem minutter før slutt var det nyinnkjøpte Slobodan Vuk sin tur, men avslutningen fra sloveneren fra brukbar posisjon ble som et tilbakespill å regne.

Brann la seg dypt i sluttminuttene, og ga TIL sjansen til å pumpe høye baller inn i boksen. Det så lenge ut til at det litt feige forsøket på å sikre alle de tre poengene skulle fungere, men omtrent da klokka passerte 89 minutter slo altså TIL tilbake.

Hjemmelaget presset fram en corner, og høyest i boksen på Gamst Pedersens innlegg var altså Simen Wangberg. Trønderen headet kula kontant i nettet, til 1-1.

Det resultatet bør Tromsø være mest fornøyd med.

Simen Wangberg var fornøyd med å ha berget poeng på slutten, men ikke med prestasjonen.

- Vi ønsker å spille gjennom midten, vi ønsker å sette opp kantene våre. Det var vi ikke spesielt gode på i dag. Det stemte ikke helt, så vi har mye å jobbe med på trening før neste kamp mot Viking. Vi er i gang nå, så det er fint at kampene kommer tett. Det er bare å nullstille, sa Wangberg til NRK.