Brann lagde målfest i Wales

- Spissene våre holder høyt nivå, sier Mjelde.

Carmarthen Town - Brann 0-8.

(Dagbladet.no): I fjor ble Brann latterliggjort da de røk ut av UEFA-cupen mot det svenske 1. divisjonslaget Åtvidaberg.

I kveld var spillerne tydelige innstilt på å unngå en ny fadese mot walisiske Carmarthen Town. Brann lagde hakkebiff av britene, og stoppet ikke før det lyste 0-8 på måltavla - ett mål bedre enn klubbrekorden i europacupsammmenheng.  

- Vi tenkte ikke på Åtvidaberg-kampene i dag, men vi ønsker aldri å ryke ut for lag som normalt sett skal være dårligere enn oss, sier Mons Ivar Mjelde til Dagbladet.no.

De siste ukene har mange vært spent på hvordan laget ville takle den voldsomme oppmerksomheten rundt intern uro og krangler. En bedre måte å svare på kunne Brann-trener Mons Ivar Mjelde knapt ønsket seg.

Selv om treneren selv hevder at ingen i klubben har brydd seg om skriveriene.

- De oppslagene har vært på sida av det vi driver med, og ikke noe vi i gruppa har brydd oss så mye om. Det viser jo kampen i dag også, vi er en gruppe som står sammen, sier Mjelde.

Spissene i storform

LAGDE MÅLORGIE: Brann svarte på beste måte etter de mange negative oppslagene rundt klubben den siste tiden. Onsdag smadret de walisiske Carmarthen Town hele 8-0. Foto: SCANPIX
LAGDE MÅLORGIE: Brann svarte på beste måte etter de mange negative oppslagene rundt klubben den siste tiden. Onsdag smadret de walisiske Carmarthen Town hele 8-0. Foto: SCANPIX Vis mer

Nykommeren Joakim Sjøhage måtte stå over på grunn av en NFF-tabbe, men det var ingen som savnet svensken i kveld.

Robbie Winters (3 mål) og Thorstein Helstad (2 mål) sørget at Brann gikk til pause med 5-0, etter en omgang hvor Brann vartet opp med mye godt angrepsspill, riktignok mot svak motstand.

- Når man vinner 8-0 er det alltid en kombinasjon av at vi er bra og de ikke så bra, men det kreves uansett noe for å vinne 8-0. Men vi er ydmyke nok til å vite at motstanden blir langt tøffere på søndag, sier Mjelde, vel vitende om at serieleder Stabæk kommer på besøk til Brann Stadion.

Spissene roet seg litt etter pause, men målfesten fortsatte likevel.

20 minutter før slutt satte Kristjan Ørn Sigurdsson inn 6-0 etter corner. Jan Gunnar Solli la på til 7-0 etter 83 minutter, før Armann Bjørnsson satte punktum for ydmykelsen på overtid, da han stanget inn 8-0.

Mons Ivar Mjelde fnyser av dem som har snakket om spisskrise etter at Bengt Sæternes forsvant til Danmark.

- Noen fikk panikk da Bengt gikk, men vi har ikke tvilt på at vi har gode spisser. De vi har i klubben holder høyt nivå, sier Mjelde til Dagbladet.no.

Brann lagde målfest i Wales
<B>SCORET TRE:</B> Robbie Winters.