Eliteseriekampen i fotball mellom Brann og Stabæk på Brann Stadion. Jubel etter 1 - 0 til Brann ved Daniel Braaten.
Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
Eliteseriekampen i fotball mellom Brann og Stabæk på Brann Stadion. Jubel etter 1 - 0 til Brann ved Daniel Braaten. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpixVis mer

Eliteserien 2017

Brann leder Eliteserien etter å ha utklasset Stabæk

Brann kjørte over Stabæk,og leder nå Eliteserien. Nå mumles det for alvor om seriegull i Bergen.

  • Brann - Stabæk 5-0 (3-0)

BERGEN (Dagbladet): Brann leder Eliteserien på målforskjell foran Rosenborg etter en komfortabel 5-0-seier over Stabæk. Bergenserne var brutalt effektive i kveld. Brann hadde drøyt like mange store sjanser som de scoret mål.

I hovedrollene stod to Brann-spillere som ikke har fått fornyet kontrakt.

Første omgang kan brutalt oppsummeres slik:

* 20. min: Fredrik Haugen satt opp en fin angrep på midtbanen. Ha la en fin pasning ut til Amin Nouri, som igjen sentret hardt inn til Daniel Braaten som kom i voldsomme klyv. Han scoret på volley, med venstrefoten fra 12 meter.

Braaten har heller ikke fått fornyet kontrakt, men man regner med at det går i orden innen kort tid. Braaten var banens beste i kampen mot Stabæk.

Gøy på topp
- Moro dette her, gliser Braaten i kjent stil. Men han blir ikke stresset av gullsnakket som nå sniker seg inn på Brann stadion.

Branns Daniel Braaten spilte en stor kamp i Eliteseriekampen i fotball mellom Brann og Stabæk på Brann stadion. Han var banens beste spiller.Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
Branns Daniel Braaten spilte en stor kamp i Eliteseriekampen i fotball mellom Brann og Stabæk på Brann stadion. Han var banens beste spiller.Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Vis mer

- Det er lenge igjen. Å snakke om gull nå er det ingen vits i. Vi får ikke premier for å lede sesongen etter halvspilt sesong. Men det er gøy å være i toppen. Nå skal vi gjøre alt for å holde oss der oppe, sier han.

* 38. min: Amin Nouri stikker av med ballen i Stabæks forsvar, og smeller ballen i mål. Her var Stabæks Tonny Brochmann ute å kjøre. Dette var Nouris andre mål i Brann-trøyen. Forrige nettkjenning kom i 2014-sesongen. Også den gang scoret han mot Stabæk.

Nouri var lenge ute i kulden i vinter hos Brann-trener Lars Arne Nilsen, av den grunn at backen ikke har bestemt seg hva han vil neste sesong. I år har han vært en av Branns beste spillere.

* 41 min: Igjen er det Fredrik Haugen som er servitør. Han legger et frispark nydelig inn til Bismar Acosta som header ballen i mål fra tre meter.

Stabæk hang med
Stabæk spilte ingen dårlig første omgang, men de ble presset høyt oppe i egen sone av et pågående Brann som aldri gav Stabæk ro. Omgangen var også preget av mange personlige feil i Stabæk-forsvaret, som ble straffet hardt av hjemmelaget.

Kontrollerte etter pause
Etter pause gikk naturlig nok litt av futten ut av gjestene fra øst. Brann fortsatte å ha et spillemessig overtak. Etter 64 minutter måtte Sayouba Mande nok en gang hente ut en ball fra noten. Denne gang etter et uheldig selvmål av El Hadji Ba. Daniel Braaten var nest sist på ballen.

Etterhvert ble Stabæk veldig slitne, etter en kamp i høyt tempo. I det 78 minutt burde Eliteseriens toppscorer, Ohi, fått et trøstemål, men skjøt ballen himelhøyt over fra god posisjon.

Men så avslutter i stedet Deyver Vega med å dundre inn 5-0 i det 87. minutt. Da var det klart at Stabæk ble utklasset av serielederen.

- Alt som kunne gå galt gikk galt, i kveld, oppsummerer en skuffet Stabæk-trener, Toni Ordinas.

Glissent på tribunen
For første gang på mange år leder nå Brann Eliteserien. Mot Stabæk var det solgt 10 531 billetter. Reelt oppmøte var nok et par tusen under dette tallet.

- Jeg er kjempefornøyd med dem som kommer, men jeg håper at det kommer enda flere neste gang. Det har spillerne fortjent, sier Brann-trener Lars Arne Nilsen.

Han legger til:

- Vi har mer å gå på. Selv om vi vinner 5-0 i kveld, så kan vi selvfølgelig bli bedre. Sier treneren for Norges mestscorende lag - og serieleder.