Brann leverte da det gjaldt. Nå er de bare fire poeng bak serieleder Sogndal

Barmen nok en gang kald fra straffemerket.

Kristiansund - Brann 0-1 (0-1)

(Dagbladet): Det var lagt opp til fest og skjebnekamp i Kristiansund i ettermiddag.

Foran et utsolgt stadion (3080 tilskuere) skulle Christian Michelsens gutter forsøke å feste grepet om andreplassen i Obos-ligaen. Plassen gir direkte opprykk til Tippeligaen - en liga det unge laget aldri har vært i.

Se høydepunktene fra kampen i videovinduet over!

Svært viktige poeng Med god hjelp fra byen store profil, Ole Gunnar Solskjær, har klubben aldri vært nærmere et opprykk til den gjeveste ligaen enn nå.

Kristiansund og Brann hadde begge 46 poeng før ettermiddagens kamp, med bergenserne på kvalikkamp med dårlige målforskjell.

TRE POENG BAK: Kristoffer Barmen jubler med lagkameratene etter å ha satt inn en svært viktig straffescoring for Brann - den andre på under ei uke. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
TRE POENG BAK: Kristoffer Barmen jubler med lagkameratene etter å ha satt inn en svært viktig straffescoring for Brann - den andre på under ei uke. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer

Dermed lå det tre svært viktige poeng i potten i Kristiansund - og spørsmålet var hvem som skulle få et lite pusterom.

Brann overbeviste ikke mot toeren i Obos-ligaen, men kan takke Kristoffer Barmen for nok en god levering fra straffemerket. Med fire kamper igjen, ligger Brann nå bare fire poeng bak Sogndal.

- Dette er et stor steg mot opprykk, absolutt, sier matchvinner Kristoffer Barmen til C More etter kampen.

Straffescoring av Barmen Med et blåkledd hjemmepublikum i ryggen var det Kristiansund som fikk best åpning på kunstgresset. Michelsens gutter stresset Brann i åpningsminuttene, og presset fram feil hos de rødkledde. Gjestene kom mer med i kampen utover i omgangen, men uten at noen av lagene kom til de store sjansene.

På overtid fikk Brann med seg en viktig scoring. En corner fra Ruben Kristiansen heades på bakerste, men traff hånda til Aliou Coly på vei inn i feltet igjen. Dommer Espen Eksås mente hånda til Coly var i en unormal posisjon, og pekte på straffemerket.

Kristoffer Barmen kom inn og ble redningsmann for Brann i mandagens kamp mot Bryne. Da ble han hyllet for sin iskalde oppførsel fra straffemerket, og gjorde heller ingen feil da han i ettermiddag fikk nok en sjanse fra krittmerket.

Conny Månsson valgte feil hjørne, og hadde ingen sjans da Barmen satte ballen i motsatt hjørne - til ledelse for Brann.

Dårlige avslutninger I andre omgang åpnet kampen seg mer opp, og begge lag var nærme scoringer tidlig i omgangen - og kampen var nok mye mer undeholdende for det utsolgte stadionet enn hva de første 45 var.

Brann-trener Lars Arne Nilsen kunne puste lettet ut flere ganger, og prise seg lykkelig over at avslutningsferdighetene til Kristiansund ikke var på topp denne ettermiddagen.

Aliou Coly forsøkte flere ganger å gjøre opp for å ha gitt bort straffe i første omgang, men fikk ingen uttelling.

Utover i andre omgang var det Brann som fikk et sterkere grep om kampen, og det virket til at lufta hadde gått noe ut av hjemmelaget.

Sogndal og Åsane spilte uavgjort, 1-1, i ettermiddag. Dermed leder Sogndal Obos-ligaen, fire poeng foran Brann - og sju poeng foran Kristiansund.

- Det er surt. Jeg synes gutta står opp og gir Brann en real kamp. Det er en marginal situasjon som gir straffsparket. Vi har våre sjanser, men det ville seg ikke i dag.

- Viktig kamp, men ingenting er avgjort. Vi kommer til å kjempe helt inn, så får vi se hvor vi ender, sier KBK-trener Christian Michelsen til C More.