Brann må nøye seg med 11 mill.

Brann får drøye 11 millioner kroner av de bortimot 30 millionene Wigan må ut med for Paul Scharner. Investorene i Hardball skal ha mest.

BERGEN (Dagbladet):-  Vi synes det er fint at vi kan generere penger til de som har ønsket å investere i spillere for oss tidligere. Det er Hardball i Bergen som har rett på det meste av denne overgangssummen. De la ut den største summen da vi kjøpte Paul Scharner, sier sportslig leder Per-Ove Ludvigsen i Brann.

-  Solid rekord

Etter det Dagbladet forstår vil omlag 11 millioner kroner bli igjen til Brann, som i hovedsak vil være øremerket en god erstatter for Paul Scharner.

Direktør Bjørn Dahl sier at overgangssummen blir en solid rekord for Brann.

Tidligere var rekorden rundt 21 millioner kroner da Seyi Olofinjana ble solgt til Wolves i 2004. Brann avslo i høst et tilbud fra Birmingham. Da skal kravet har vært omlag 26 millioner kroner. Nå skal summen være tett opp mot 30 millioner kroner.

Hardball, som er et påfunn av direktør Bjarne Berg i grafikkselskapet Vizrt og et rent investorselskap til støtte for Brann, brukte fire millioner kroner da Scharner ble kjøpt i 2004. Brann brukte én million kroner.

Av overgangssummen vil noe gå i avgifter til tidligere klubber. Resten skal fordeles med drøye 11 millioner kroner til Brann og mer enn 15 millioner til Hardball.

Vurderer erstatter

 POTENSIAL: Branns Paul Scharner (t.v.) har utviklet seg stort - og spilte blant annet landskamp for Østerrike mot England og Michael Owen oktober.
POTENSIAL: Branns Paul Scharner (t.v.) har utviklet seg stort - og spilte blant annet landskamp for Østerrike mot England og Michael Owen oktober. Vis mer

-  Paul var bestemt på at Brann skulle være et mellomsteg på veg mot en større europeisk klubb. Nå har vi funnet en klubb som ville betale det vi krevde. Vi vet selvsagt at Paul selv ønsket seg til Wigan. Nå gjenstår hans personlige forhandlinger mot slutten av uka. Det regner vi med skal gå i orden, og vi frykter ikke medisinske tester, sier Ludvigsen.

Han sier at klubbledelsen har noen midtstoppere som er under vurdering.

-  Vi skal jobbe knallhardt for å finne en god erstatter. Da snakker vi om en etablert spiller som har spilt fast på et lag i en respektert liga, sier Ludvigsen.

-  Vi har investert adskillig mer penger i Brann-spillere enn det vi får tilbake nå. I tillegg til Paul Scharner har vi bidratt til kjøp av Ragnvald Soma, Dylan Macallister, Martin Andresen og Kristjan Örn Sigurdsson. Nå vil vi først se at pengene kommer inn på konto. Hvis Brann igjen har et prosjekt de ønsker oss med på, regner vi med å høre fram dem, sier styreleder Bjarne Berg i Hardball.

Paul Scharner har i år omskolert seg fra midtbanespiller til midtstopper og har scoret seks mål for Brann. Han kom fra Salzburg i september 2004.

FORNØYD: Paul Scharner.