Brann må regne med saftig bot etter fiaskokvelden

Gjentatt blusskasting forsinket kampen.

REGELBRUDD: Mjøndalen banket Brann, og da brukte bortefansen det de hadde av brennende objekter til å markere seg. Det kan bli dyrt for Brann. Foto: Thomas Rasmus Skaug
REGELBRUDD: Mjøndalen banket Brann, og da brukte bortefansen det de hadde av brennende objekter til å markere seg. Det kan bli dyrt for Brann. Foto: Thomas Rasmus Skaug Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet:) Datoen 26. november 2014 blir stående som en av de mørkeste i Sportsklubben Branns historie. De dro fra Mjøndalen i skam, alle mann - både de svake spillerne på banen, de rådville lederne på sidelinja og de blusskastende supporterne på tribunen.

Men Norges Fotballforbund gjør mer enn bare å flytte Brann ett hakk ned i divisjonssystemet - de kommer trolig også til å gi klubben en klekkelig bot for oppførselen til fansen deres.

- Jeg kan ikke forskuttere noe i denne konkrete saken, men vi har prosedyrer som er standard for kamper hvor det har forekommet ulovlig bruk av pyroteknikk, forklarer fungerende kommunikasjonsdirektør i Norges Fotballforbund, Yngve Haavik.

Seks minutter tillegg For så fremt ikke den nevnte bruken er godkjent på forhånd, og i dette tilfellet hadde Branns supportere bare anledning til å fyre opp bluss før avspark, så er den i strid med regelverket. I tillegg risikerer klubben at straffen skjerpes som følge av at mange av de brennende blussene ble kastet inn på banen under spillets gang.

Regelbruddene fra bortelagets supporterkoloni kom helt mot slutten av en kamp som Brann da var i ferd med å tape. Dommer Svein Oddvar Moen la til seks minutter, for Mjøndalens sikkerhetsvakter måtte stadig rykke inn på kunstgresset for å fjerne objektene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer