Brann måtte sparke sju mann

Sente ut oppsigelsesbrev i dag.

PENGENØD: Brann-spillerne får et mindre støtteapparat å forholde seg til i klubben neste sesong. Foto: Marit Hommedal / Scanpix
PENGENØD: Brann-spillerne får et mindre støtteapparat å forholde seg til i klubben neste sesong. Foto: Marit Hommedal / ScanpixVis mer

En vanskelig økonomisk situasjon har ført til at Brann fredag sendte ut oppsigelsesbrev til sju personer i klubben, deriblant fire toppsjefer.

- Det er nå klart at fem heltids- og to deltidsstillinger blir tatt vekk i Brann-konsernet. De ansatte, som blir berørt, har mottatt sine oppsigelser i dag, skriver klubben på sitt nettsted.

Blant de sju som mister jobben er markedssjef Kristian Jæger, stadionsjef Terje Reistad, arrangementssjef Jan Tore Guntveit og restaurantsjef Bjarne Johnsen, ifølge Bergensavisen.

- Jeg har seks måneders oppsigelsestid. I den perioden vil jeg gjøre en profesjonell jobb, sier Reistad til avisen.

Eliteserieklubben kommer ikke til å tilby sluttpakker til de som nå er oppsagt. De sparkede Brann-ansatte har ikke ønsket å kommentere hvorvidt oppsigelsene vil få en form for etterspill.

Brann er for øvrig én av tre norske toppklubber som risikerer å bli trukket poeng fra sesongstart neste år. Klubben har fått en irettesettelse av Norges Fotballforbund fordi den ikke klarte å følge sin egen handlingsplan og redde seg ut av den økonomiske krisen.

(NTB)