Brann med fem strake hjemmeseire

Opp på sølvplass i Tippeligaen etter seier over Start.

BERGEN (Dagbladet): Brann-Start 2-0 (1-0)

Starts trener, Mons Ivar Mjelde ledet Brann til seriegull i 2007. Han hadde nok håpet på at Start skulle ta årets første borteseier på Brann stadion. Men slik gikk det ikke.

Hittil i år har Brann vært berg og dalbane-laget. Hjemme har de imponert, mens borte har de skuffet.

- Jeg aner ikke hva som skjer når vi spiller på hjemmebane, men det er uansett godt og viktig at vi vinner, sa Tomasz Sokolowski til C More.

Fortjent ledelse Start på sin side har vist samme rytme borte. Laget har ennå ikke vunnet utenfor Sørlandet, og det skjedde heller ikke i regnværet i Bergen.

Brann tok tidlig føringen mot Start. Laget satt et høyt press, og styrte mesteparten av spillet første halvdel av første omgang. I det 19. minutt raidet Amin Askar i kjent stil på venstrevingen. Start greide ikke å klarere innlegget som landet foran Håkon Opdal, og ballen havnet hos Thomasz Sokolowski som plasserte en markkryper hardt i nettet. Fortjent etter spill og sjanser.

Start var ikke dårlig i første omgang, men de spilte seg til få sjanser. De sjansene de hadde reddet en dyktig Brann-keeper, Piotr Leciejewski.

To gode angrepsvenner Etter hvilen jevnet kampen seg mer ut. Men det var Brann som var mest kreativ i angrep. Duoen Askar-Huseklepp har overlistet mang en forsvarsspiller tidligere i år.

VISTE VEI: Tomasz Sokolowski scoret det viktige førstemålet som ledet til Branns tredje seier på fire seriekamper.
  
Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
VISTE VEI: Tomasz Sokolowski scoret det viktige førstemålet som ledet til Branns tredje seier på fire seriekamper. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Vis mer

I de fleste tilfeller har Askar vært arkitekt og servitør til Huseklepp. I det 51. minutt første Askar Brann opp i ledelsen etter en pasning fra Huseklepp. Askars tredje mål denne sesongen, og dermed er han Brann mestscorende, mens i Tippeligaen ligger han på andreplass på scoringslisten.

Askar var også Branns beste mot Start denne regnfulle fotballkvelden.

Start hadde sine sjanser, men Brann var effektive hjemme — som vanlig.  Og vant fortjent.

Som en liten parentes bør det nevnes at Start fikk tre gule kort i Bergen. Laget topper «versting-listen» og kan fort miste gode spillere i karantener i tiden framover. Det har ikke sørlendingene råd til om de vil opp fra bakevjen de er på vei ned i.