Brann med god kontroll i lokaloppgjør

Alle eliteserielag som spilte i dag avanserte.

VANT: Brann tok seg greit videre etter scoringer av Petter Strand og Henrik Kjelsrud Johansen.
Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
VANT: Brann tok seg greit videre etter scoringer av Petter Strand og Henrik Kjelsrud Johansen. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpixVis mer
  • Åsane - Brann 0-2 (0-0)

Brann hadde ingen store problemer med å ta seg videre i cupen. De slo sin byrival Åsane 2-0, ved hjelp scoringer av Henrik Kjelsrud Johansen og Petter Strand.

Brann ladet opp til storkampen mot Rosenborg med å spille lokaloppgjør i cupen mot Åsane. Dermed var det noen store navn som ble hvilt for anledningen. Blant annet Daouda Bamba, Bismark Acosta og Veton Berisha var å finne på benken hos eliteserielaget.

Det var naturligvis regn på vestlandet denne ettermiddagen, og det var relativt få tilskuere som hadde møtt opp på Myrdal stadion.

Og hjemmetilskuerne skulle få en sur opplevelse da Brann scoret etter en snau time spilt. Det var Henrik Kjelsrud Johansen som kunne heade inn ballen relativt uforstyrret på en corner.

For det var Brann som hadde kontroll på stort sett hele oppgjøret, og Åsane klarte aldri å utfordre sine byrivaler skikkelig. Etter målet hadde Brann nemlig flere store muligheter, men de klarte ikke å få hull på byllen med det første.

Det skulle de derimot få et drøyt kvarter før slutt, der Kjelsrud Johansen satte sitt andre for dagen da han fikk heade på åpent mål etter at keeper var på bærtur.

Dermed endte det i en oppskriftsmessig seier for Brann, og de går videre til tredje runde i cupen. Bare Bodø/Glimt fra Eliteserien klarte ikke å ta seg videre.

Slik endte dagens kamper i cupen: