SCORET: Branns Daouda Bamba fikk sjansen fra start i Haugesund og svarte med å sendte rødtrøyene opp i ledelsen. Foto: NTB Scanpix
SCORET: Branns Daouda Bamba fikk sjansen fra start i Haugesund og svarte med å sendte rødtrøyene opp i ledelsen. Foto: NTB ScanpixVis mer

Brann med maktdemonstrasjon i toppkamp

På tre minutter avgjorde Brann toppkampen mot Haugesund, og sendte samtidig et kraftig signal til Rosenborg.

  • Haugesund - Brann 1-3 (0-2)

Det var knyttet stor spenning til toppkampen mellom Haugesund og Brann i kveld. Haugesund kunne for alvor ta et grep om tredjeplassen i Eliteserien, samtidig som bergenserne var avhengige av poeng for å klatre tilbake til tabelltopp og gi Rosenborg maks mulig press før den tøffe bortekampen mot Vålerenga søndag.

Nervene var til å ta og føle på før oppgjøret, men var i realiteten borte allerede etter 12 minutter.

Da sang Brann-fansen allerede «Gullet ska hem».

To på tre

På tre små minutter stanget Daouda Bamba inn 0-1 før Gilli Rólantsson snappet opp ballen fra en uoppmerksom Alexander Stølås og trillet inn 0-2 bak Haugesund-keeper Bråtveit.

Kampen var bare 12 minutter gammel, men Brann hadde gikk klar beskjed om at poengene skulle være med «hem».

- Det var ikke bra. De får det første målet for enkelt, så driter jeg meg ut på 0-2. Det er for dårlig, sier Alexander Stølås til Eurosport

- Det var taktisk og teknisk elendig, var den brutale dommen fra Haugesund-trener Eirik Horneland.

SESONG 3 #05: Mange har aktivert wildcard denne runda, og vi går gjennom de mest interessante spillerne i hvert ledd. Er det på tide å kvitte seg med Salah? Hva gjør vi med Harry Kane? Gjest er Sindre Meldalen. Video: Per Ervland / Dagbladet Vis mer

Avgjorde kampen

Haugesund var revansjelystne, men greide aldri å presse Brann vesentlig i den andre omgangen.

I stedet var det bergenseren Kristoffer Barmen som punkterte kampen. 25-åringen fikk ballen utenfor boksen og curlet ballen elegant i det lengste hjørnet. Et perlemål.

- En fantastisk kveld. Vi gjør dette for fansen, sier Barmen til Eurosport.

- Vi leverer en veldig god bortekamp. Og Barmens mål var det Ronaldo-nivå på, sa Ruben Yttergård Jenssen til Eurosport og lo godt.

Brann kunne puste lettet ut, men stressnivået økte noen prosent da Fredrik Knudsen reduserte etter 80 minutter. fem minutter seinere var Haugesund nære på å redusere til 2-3, men nesten holder sjeldent.

Brann tok en sterk seier, har klatret tilbake til tabelltopp og bergensere og andre Brann-supportere rundt om i landet må nok bite i det sure eplet og håpe at Vålerenga fortsetter den gode trenden de er inne imot Rosenborg i morra.