Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Brann med sambafotball og Maradona-raid av Guastavino

Målfest og drømmescoringer da Sarpsborg ble slått 3-5.

GIFTIG ANGREP: Brann- jubel etter 1-3 målet til Guastavino (t.h) mot Sarpsborg.Fra venstre: Chukwuma Akabueze "Bentley", Kim Ojo og Guastavino Diego.Foto: Linn Cathrin Olsen / SCANPIX
GIFTIG ANGREP: Brann- jubel etter 1-3 målet til Guastavino (t.h) mot Sarpsborg.Fra venstre: Chukwuma Akabueze "Bentley", Kim Ojo og Guastavino Diego. Foto: Linn Cathrin Olsen / SCANPIX Vis mer

• Sarpsborg 08 - Brann 3-5 (1-1)

(Dagbladet): Åtte mål, sjanseorgie og flere klassescoringer. Diego Guastavino og Brann spilte sambafotball mot Sarpsborg og vant 3-5.

- All honnør til spillerne som scorer fem mål. Vi gjør en del bra offensivt og må sørge for å rive til oss flere poeng utover sesongen. Dette er en massiv seier, som de ville sagt i England, sier Brann-trener Rune Skarsfjord til TV 2.

Sarpsborg hentet opp 1-3 til 3-3 på bare noen minutter i andre omgang, og Sarpsborg-treneren var tydelig skuffet over 3-5-tap til slutt.

- Hverdagen begynner å innhente oss. Dette kunne fort blitt en 7-7-kamp, sier Roar Johansen til TV 2.

Kim Ojo tegnet seg på scoringslisten. Blant annet etter et Maradona-raid av Diego Guastavino.

- Det var en fantastisk kamp og vi spilte som et godt lag, sier Kim Ojo.

- Vi spilte bedre i andre omgang. Det var en fin pasning fra Diego (Guastavino) på scoringen. Dette er en veldig viktig seier for oss, sier Ojo.

Vertene åpnet best Sarpsborg 08 gikk ut i et voldsomt tempo og skapte to store sjanser i løpet av få minutter. Etter fire minutter gikk et frispark fra Tom Erik Breive i krysstanga. Minutter senere ble Michael Røn spilt fri i bakrommet. Glenn Roberts la en nydelig ball til Røn, men midtbanespilleren hadde ikke nok tempo i beina og rakk aldri ballen.

Så var det duket for et skudd i verdensklasse.

Foto: Linn Cathrin Olsen / SCANPIX
Foto: Linn Cathrin Olsen / SCANPIX Vis mer

Tjue minutter var gått da Sarpsborg-spiss Glenn Roberts mottok ballen på venstrekanten. Fra 25 meter klinker han til med strak vrist og ballen klistrer seg i lengste hjørnet.

Vertene hadde ballen mest, lekte seg og spilte god fotball. Men ikke uten risiko. Midtstopper Ole Christoffer Heieren Hansen tok det litt for med ro midtveis i første omgang og Brann-spiss Kim Ojo stjal ballen, gikk rett på mål og banket ballen i stanga.

Vakre mål Og i det 38.minutt kom utlikninga. Zsolt Korcsmar fikk stå helt alene på corneren fra Diego Guastavino- og headet ballen enkelt forbi Magnus Hjulstad i Sarpsborg-målet. Gjestene startet der de sluttet. Ett minutt ut i andre omgang la Rudolph Austin inn til Erik Mjelde. Igjen er markeringa hos Sarpsborg elendig. Mjelde fikk stå alene og pannebrasket inn ledelsen. Før jubelen hadde stilnet hos de tilreisende bergenserne, økte gjestene til 1-3.

Diego Guastavino fikk fyre av uten press fra 18 meter. Ballen fikk en ekkel dupp og klistra seg i nettaket.

Det så mørkt ut for vertene, men så kom scoringene på rekke og rad. Først ble Glenn Roberts dratt ned i feltet og dommeren pekte på straffemerket. Fra nimeteren var Morten Giæver sikker. To minutter senere fikk Tom Erik Breive et drømmetreff fra rundt 30 meter. Ballen går over sisteskansen Leciejewski og plutselig var det kamp igjen.

Diego-show Men det varte ikke lenge. For Brann som ikke har vunnet på bortebane siden 7. mai hadde det lille ekstra. Og hvem andre enn spissen Kim Ojo sendte gjestene opp i 3-4-ledelse. Ojo dro av to spillere før han klinket ballen oppi krysset fra seks meter.

I det 78.minutt var det duket for Diego Guastavino-show. Midtbanespilleren parkerte og lekte med Sarpsborg-forsvaret, før han spilte ballen uselvisk til Rodolph Austin som enkelt satte ballen i lengste hjørnet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media