Brann melder Ighalo-saken til NFF

- Vi hadde en avtale med spilleren, hevder de.

Brann føler seg lurt av spillet rundt Lyn Oslos Odion Jude Ighalo og ber Norges Fotballforbund (NFF) se på saken.

Fredag kunne Brann annonsere at de hadde fått tilslag på et bud på Lyns nigerianske juvel. Samtidig som Thorstein Helstad ble solgt ble det klart at Ighalo skulle til Brann.

Derfor satte mange i Brann-ledelsen kaffen i halsen da det ble klart at Ighalo heller ville til italienske Udinese. Mandag dro han til Italia for å forhandle om kontrakt.

Nå vil Brann at en nøytral instans (NFF) skal kunne vurdere om det er gjort regelbrudd eller brudd på retningslinjer for hvordan agenter eller klubber skal opptre i overgangssaker, skriver brann.no.

Derfor sender klubben en rapport til NFF, der de skal redegjøre for hvordan Brann har opplevd saken.

- Det er ingen tvil om at vi hadde en avtale med Ighalo. Den var ferdigforhandlet i detalj og akseptert av spilleren, som tok meg i hånden i vitnes nærvær. Deretter opplever vi at spilleren er blitt kontaktet og smigret av Udinese, sier Branns sportssjef Roald Bruun-Hanssen.

Brann mener prosessen rundt saken var uryddig.

- En del av aktørene i saken gjør ting vi stiller spørsmål ved. Derfor ber vi NFF vurdere saken for - om mulig - å avdekke om det er gjort regelbrudd eller brudd på retningslinjer for hvordan agenter eller klubber skal opptre, sier Bruun-Hanssen.

TIL ITALIA: Men Lyns Odion Jude Ighalo så først ut til å havne i Brann. Nå føler bergenserne seg lurt. Foto: ROBIN STANGELAND/SCANPIX
TIL ITALIA: Men Lyns Odion Jude Ighalo så først ut til å havne i Brann. Nå føler bergenserne seg lurt. Foto: ROBIN STANGELAND/SCANPIX Vis mer


(NTB)

Brann melder Ighalo-saken til NFF