Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Brann mot konkurs

BERGEN (Dagbladet): Advokat Dag Steinfeld påsto under avslutningen av rettssaken mellom manager Kjell Tennfjord og Sportsklubben Brann i går at likviditeten i klubben er så svak at konkurs kan bli et utfall.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter denne åpningen i Bergen namsrett protesterte advokat Erik Myhr Nilsen på vegne av klubben og advarte på det sterkeste mot påstanden om konkurs.

Steinfeld valgte ikke å prosedere på insolvens, men gikk likevel langt i å dokumentere en vedvarende økonomisk krise for å underbygge at Tennfjord er ulovlig permittert ettersom det ikke har skjedd som følge av akutte og forbigående problemer.

- Psykoterapi

- Jeg har stor forståelse for at man kan ha behov for psykoterapi for å jobbe i Brann eller være styremedlem der. Tennfjord har ikke vært terapeut, men han har blant annet hatt ansvaret for en fotballfilosofi som burde vært prioritert opp sammen med økonomistyringen, sa Steinfeld i sitt avslutningsforedrag.

Han begrunnet sin påstand om vedvarende økonomisk krise blant annet med at ingen i klubben kan si med sikkerhet at de vil få inn ny aksjekapital.

- Må gjeninnsettes

Partene er stort sett enige om at grunnlaget for å permittere en ansatt må være befestet i driftsinnskrenkninger eller driftsstans. Steinfeld mener det ikke er ført bevis for at klubben er oppe i en akutt krise av forbigående art. Han viste til at regnskapet for i år kan ende med minus 21 millioner kroner dersom klubben ikke klarer å selge spillere for sju millioner kroner.

Steinfeld la derfor ned en påstand om at Kjell Tennfjord må gjeninnsettes i stillingen som manager umiddelbart.

- Krisemaksimering

Advokat Erik Myhr Nilsen sa han hadde observert en total mangel på mening fra Steinfeld om hva Brann skulle ha gjort i stedet for å permittere Tennfjord.

- Vi mener det ikke vil være en vesentlig ulempe for Tennfjord ikke å være på arbeidsplassen i fire måneder, sa Nilsen.

  • Bergen namsrett vil ha en kjennelse klar i saken i løpet av to uker.