Brann mot underskudd

Brann går mot tidenes underskudd. Informerte kilder mener den elendige sesongen kan ende opp med 10 millioner kroner i minus, skriver Bergensavisen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

For laget i vest går ingenting som det skal. Brann taper kamp etter kamp etter kamp og ligger fjerde sist på tabellen. Publikum svikter og regnskapet er ikke akkurat som budsjettert.

- Regnskapet blir ikke akkurat lystig litteratur, innrømmer klubbdirektør Harry Herstad.

I første halvår ligger Brann an til å tape over 3 millioner kroner. Da er ikke de nylige spillerkjøpene inkludert.

Brann budsjetterte med 11.000 betalende på hver seriekamp. Fordi det er 1000 som går gratis på hver kamp, trenger klubben 12.000 tilskuere for å klare budsjettet.

Så langt er gjennomsnittet 9572. Trekkes frikortene fra, utgjør tilskuersvikten per kamp nesten 2500. Det betyr 250.000 kroner per kamp.

Med andre ord har klubben til nå tapt rundt 2 millioner kroner bare på publikumssvikten. Dersom det dårlige frammøtet fortsetter ut sesongen, vil bergensklubben tape over 3 millioner bare på publikum.

I tillegg er det en sprekk på både lønns- og sponsorbudsjettet i første halvår. Det betyr at klubben ligger 3 millioner bak budsjett, ifølge sentrale kilder i klubben.

(NTB)

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer