Brann ned på jorda

Brann kom raskt ned på jorda igjen etter 8-1-seieren over Stabæk i forrige runde. 2-2 mot bunnlaget Bodø/Glimt i dag var under pari.

Brann-trener Teitur Thordarson var irritert etter å ha sett sine spillere spolere drøssevis med sjanser. For med 18 muligheter til å score burde hjemmelaget ha kapret tre poeng.

Men Brann har ikke forandret seg fra tidligere sesonger. Fra å levere spill i høy klasse som mot Stabæk i den forrige serierunden, snubler medaljekandidaten mot de svakere lagene.

Likevel bør Teitur Thordarson og hans mannskap være glad for at kom fra oppgjøret mot bodøværingene med ett poeng. Sju minutter før full tid sendte Bengt Sæternes gjestene i ledelsen 2-1 på en omdiskutert straffe, og det så ut til at Bodø/Glimt skulle ta sin andre seier for sesongen.

Thordarson kan takke Raymond Kvisvik for at det ble poeng. To minutter før slutt knallet østfoldgutten inn utligningen fra spiss vinkel.

- Vi bør egentlig være fornøyd med ett poeng etter at vi lå under to ganger. Men med så mange sjanser burde vi ha vunnet, sier Teitur Thordarson.

Han vil ikke høre snakk om at storseieren mot Stabæk lå i bakhodet på spillerne, men innrømmet at de gjerne ønsket å prestere noe tilsvarende.

Det var Brann langt unna å gjøre.

Feilaktig idømt straffe?

Etter 32 minutter fant Bengt Sæternes veien til nettmaskene helt mot spillets gang, og Glimt-ledelsen holdt seg helt til innbytter Tommy Knarvik utlignet til 1-1 åtte minutter før slutt med en flott heading.

- Jeg er skikkelig misfornøyd med første omgang. Det var ingen bevegelse i laget, og vi hadde ingen oppspillsmuligheter, sier Brann-treneren, som mente at Bodø/Glimt fikk en feilaktig idømt straffe da Harri Ylönen kom borti en motspiller bare ett minutt etter Knarviks utligning.

TV-bildene viste nemlig noe som mistenkelig kunne ligne på filming. Sæternes gjorde ingen feil fra krittmerket, og bunnlaget var igjen i føringen.

- Kunne ha vunnet

Hjemmelaget presset hardt på mot slutten, men Bodø/Glimt forsvarte seg godt og holdt unna for Branns stormløp.

- Et OK resultat for oss slik situasjonen er. Vi gjorde det vi skulle gjøre, og vi lyktes spesielt bra i første omgang, sa Bodø/Glimts Tom Kåre Staurvik.

Bortelaget nektet Brann å få rom på kantene, og satset på kontringer.

- Hadde vi benyttet overgangsmulighetene våre bedre i dag, så hadde vi vunnet. Vi lot Brann få føre kampen og det gjorde de, forklarte Staurvik, som var gjestenes beste spiller.

Bodølaget ligger nå alene på bunnen med seks poeng - ett bak Lyn og to bak Bryne som er på kvalifiseringsplass.

(NTB)