Brann og Aabrekk enige om permisjon

Brann og trener Harald Aabrekk ble fredag enige i spørsmålet om Aabrekks permisjonssøknad. Aabrekk får 11 måneders permisjon og kommer tilbake som trener og spillerutvikler. Brann må derfor se seg om etter en ny hovedtrener for A-laget for neste sesong.

Det har i den senere tid vært mye uro rundt Aabrekks permisjonssøknad. Administrerende direktør i Brann ASA, Ivar Hanestad, sier at alle må ta selvkritikk for ikke å ha snakket sammen på en forståelig måte.

Harald Aabrekk sier at han er fornøyd med avtalen som nå er inngått. Han sier at det vil være naturlig med et tett samarbeid med han selv, manager Kjell Tennfjord og spillerne i arbeidet med å finne en ny hovedtrener i Brann.

Mange regner med at Kjell Tennfjord nå vil gå tilbake til jobben som hovedtrener i Brann. Men Tennfjord sa selv fredag at han ikke har noen umiddelbare ambisjoner om det.

- Men Harald og jeg vil gjerne være med i prosessen for å finne en ny hovedtrener for å sikre kontinuitet i oppfatning om de grunnleggende ting i den videre sportslige utvikling, sier Kjell Tennfjord.

Harald Aabrekk får permisjon fra 1. februar 2000 og skal være tilbake i klubben 1. januar 2001.

18 millioner i minus

Ivar Hanestad la fredag fram et halvårsresultat for Brann-konsernet som viser et resultat før skatt på minus 18,9 millioner, mot en minus på 5,4 millioner i budsjettet.

- Dette er et resultat som får flere av oss til å svette, sa Brann-direktøren.

Det er særlig kostnadene ved kjøp av spillere og spillerlønninger som har gitt klubben det dårlige økonomiske resultatet.

En ny prognose som ble lagt fram fredag viser et årsresultat på 23,2 millioner i minus. Det et underskudd som er 2,3 millioner mindre enn forrige prognose. Forskjellen skriver seg i hovedsak fra salget av Kjetil Løvvik til den sveitiske klubben Grasshoppers.