SKUFFELSENS ANSIKTER: Rune Skarsfjord, Erik Mjelde og Brann har hatt en sesong som har overgått alle forhåndsforventninger. Likevel ble det en skuffende  avslutning med tap i cupfinalen og bronsemedaljen som glapp - begge deler med Aalesund på motsatt banehalvdel.Foto: Svein Ove Ekornesvaag / Scanpix
SKUFFELSENS ANSIKTER: Rune Skarsfjord, Erik Mjelde og Brann har hatt en sesong som har overgått alle forhåndsforventninger. Likevel ble det en skuffende avslutning med tap i cupfinalen og bronsemedaljen som glapp - begge deler med Aalesund på motsatt banehalvdel.Foto: Svein Ove Ekornesvaag / ScanpixVis mer

Brann og Odd fomlet bort medaljesjansene

Står tomhendte igjen etter tap i siste serierunde.

(Dagbladet): Aalesund - Brann 3-1, Sarpsborg 08 - Odd Grenland 3-2.

De lå begge godt an i kampen om tredjeplassen og de møtte begge motstandere som i utgangspunktet hadde lite annet enn æren å spille for.

Det endte ikke godt for verken Brann eller Odd Grenland, som skuffet må konstatere at det er Rosenborg som kunne feire bronsemedaljer og muligheten for europacupspill neste sesong.

Effektivt AaFK Brann fikk det som ventet vanskelig mot cupfinalemotstander Aalesund i det effektive hjørnet. Selv om bergenserne var best i banespillet innledningsvis, var det Aalesund som hadde best uttelling.

Først fikk Magnus Sylling Olsen hodet på en presis dødball fra Jo Nymo Matlands venstrefot. Deretter var Demar Phillips sikker fra straffemerket.

Erik Mjelde tente riktignok et håp med sitt reduseringsmål like etter, men det ble slukket da Sylling Olsen fikk en kontringsmulighet for stor til ikke å bli utnyttet.

- Jeg er skuffet over at vi har tapt to viktige kamper mot Aalesund denne måneden. Vi hadde ikke den avslutningen vi hadde håpet på, men totalt sett synes jeg at Brann har vært gode denne sesongen, sier Brann-trener Skarsfjord, ifølge NTB.

Første seier siden juni Sarpsborg hadde på sin side ikke vunnet en seriekamp siden 19. mai da Aalesund var på østfoldbesøk og hadde for lengst innfunnet seg med at det ble jumboplass i debutsesongen i Tippeligaen.

Likevel maktet de å mobilisere til en sterk sluttspurt mot et Odd-lag som hadde vunnet åtte av de ni siste siden det ydmykende 0-7 tapet på Lerkendal i august.

Martin Wiig og Øyvind Hoås sørget for en drømmeåpning med to scoringer før ti minutter var spilt. Morten Fevang sørget for at kampen våknet til live igjen med et reduseringsmål halvveis ut i første omgang, men Tom Erik Breives vakre frisparkmål like etter sørget for at Sarpsborg var tilbake i en tomålsledelse, som sto seg til pause.

Snorre Krogsgård reduserte fem minutter etter hvilen, men gjestene fra Skien kom seg aldri à jour, og dermed endte det med femteplass på Dag-Eilev Fagermos menn, som stadig er uten medalje i landets øverste divisjon.

Nærmere enn det de kom i år uten å lykkes, kan man vanskelig komme.

- Vi klarer ikke å slå Sarpsborg, og det må vi skal vi ta medalje. Det er skuffende, konstaterer Fagermo overfor TV 2 Sporten etter kampen.

- Målsetningen vår var å komme blant de ni beste. Oppsummert har vi hatt en fantastisk høstsesong, etter litt trøbbel i vår med skader og et generasjonsskifte, lfortsetter han.

TAPTE MOT SARPSBORG: Sarpsborg hadde ikke vunnet i Tippeligaen siden i mai, mens Odd ikke hadde tapt siden august. Derfor var skuffelsen stor for Magnus Lekven og Paul Addo etter 2-3 nederlaget, som kostet dem medaljen.Foto: SCANPIX
Foto: Linn Cathrin Olsen / SCANPIX
TAPTE MOT SARPSBORG: Sarpsborg hadde ikke vunnet i Tippeligaen siden i mai, mens Odd ikke hadde tapt siden august. Derfor var skuffelsen stor for Magnus Lekven og Paul Addo etter 2-3 nederlaget, som kostet dem medaljen.Foto: SCANPIX Foto: Linn Cathrin Olsen / SCANPIX Vis mer