HAR SATT BERGEN I BRANN: Brann var nederlagstippet før sesongen, men har åpnet sesongen oppløftende og tatt sju poeng på fire kamper. Slikt hjelper også på publikumsoppmøtet i Bergen. 
Foto: Marit Hommedal / Scanpix
HAR SATT BERGEN I BRANN: Brann var nederlagstippet før sesongen, men har åpnet sesongen oppløftende og tatt sju poeng på fire kamper. Slikt hjelper også på publikumsoppmøtet i Bergen. Foto: Marit Hommedal / ScanpixVis mer

Brann og VIF har gjort Tippeligaen mer populær

Mens RBK har sviktet mest på publikumssiden.

220 flere publikummere per kamp har vært innom eliteserien i fotball i år sammenlignet med tilsvarende periode i fjor, men ikke alle lagene er like populære.

Brann og Vålerenga har vært de store publikumsmagnetene til nå. Begge har hatt i gjennomsnitt 3000 flere tilskuere på kampene sine enn tilsvarende periode i fjor. Vålerenga hadde, for eksempel, 20.000 tilskuere på Ullevaal stadion til kampen mot Lillestrøm.

Rosenborg, som står med ett fattig poeng hittil i serien, ligger publikumsmessig på motsatt ende av skalaen. Trønderne har i gjennomsnitt hatt 5000 færre tilskuere på kampene sine enn for ett år siden.

Det er i snitt 8564 tilskuere som har sett hver eliteseriekamp i år, mens det etter samme antall spilte kamper i fjor var et snitt på 8334, melder fotball.no.

(NTB)