Eliteserien: Sandefjord - Brann 0-1

Brann øker serieledelsen. Selv Rosenborg skjelver nå

19 av 21 mulige poeng og et historisk tett forsvar gjør at Brann etter dagens seier i Sandefjord topper Eliteserien med hele seks poeng. RBK-trener Kåre Ingebrigtsen er imponert over tittelutfordreren.

HELT: Peter Orry Larsen har ikke hatt noen drømmestart på Brann-karrieren, men i dag scoret han målet som ga Brann tre nye poeng. Foto: Bildbyrån
HELT: Peter Orry Larsen har ikke hatt noen drømmestart på Brann-karrieren, men i dag scoret han målet som ga Brann tre nye poeng. Foto: Bildbyrån Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
  • Sandefjord - Brann 0-1 (0-0)

(Dagbladet): I juni 2012 lakk Lars Arne Nilsens Hødd som ei sil. Så gjorde suksesstreneren grepene som startet sunnmøringenes snuoperasjon, som kulminerte i både sikker plass i OBOS-ligaen og et sensasjonelt cupgull i november.

Ganske nøyaktig tre år senere startet Nilsen tilsvarende prosjekt i den daværende OBOS-ligaklubben Brann. Rikard Norlings naive romantiske stil ble til slutt en parodi. Nilsen strammet inn og gjorde bergenserne til en gruppe hardtarbeidende toppidrettsutøvere som kjempet knallhardt for hverandre.

Forvandlingen har vært fenomenal og ga Brann opprykk på direkten, etterfulgt av sølv i Eliteserien som nyopprykket mannskap. Nå leder rødtrøyene Eliteserien med hele seks poeng, og det defensive fundamentet er så råsterkt at seirene hagler inn runde etter runde.

Får skryt av RBK-sjefen

Heller ikke Sandefjord klarte å score på Branns mektige forsvar i kveld. Ett mål var nok til tre nye Brann-poeng. Indreløper Peter Orry Larsen scoret kampens eneste mål etter vakkert forarbeid av Gilbert Koomson. Kampuret viste da 51 minutter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer