Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Brann-opprykket i boks etter Sogndal-hjelp

Klare for Tippeligaen 2016.

 FEIRET OPPRYKK:  Brann-spillerne fulgte Sogndals seier via tv på Brann stadion.
Foto: Tor Erik H. Mathiesen / NTB Scanpix
FEIRET OPPRYKK: Brann-spillerne fulgte Sogndals seier via tv på Brann stadion. Foto: Tor Erik H. Mathiesen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sogndal - Kristiansund 4-3 (2-1)

(Dagbladet): Brann er klare for Tippeligaen 2016. Det ble klart onsdag kveld da Sogndal slo Kristiansund hjemme.

Brann fikk med seg ett poeng etter en utlikning på overtid mot Bærum mandag, mens Kristiansund tapte for Åsane dagen før. Dermed var avstanden på sju poeng før dagens hengekamp. Opprykksklare Sogndal gjorde jobben på hjemmebane, dermed er alt håp om direkte opprykk ute for Kristiansund med to runder igjen.

Det betyr at begge lagene som rykket ned fra Tippeligaen forrige sesong, sørget for at oppholdet på nivå to ble kortest mulig.

- Dette har vi ventet lenge på. Det var utrolig deilig at det ble klart allerede i dag. Dette er viktig for hele klubben og fansen. Det er der vi hører hjemme, sier Brann-spiller Fredrik Haugen til TV 2.

Brann-spillerne var samlet på Brann stadion for å se Obos-kampen onsdag.

- Det er ikke så mange ganger i livet man rykker opp, så dette var deilig. Dette har jeg drømt om, det har vært mitt personlige mål å bli eliteseriespiller, sier Steffen Lie Skålevik til BA.

Kristiansund-perle Otoo ga vertene ledelsen allerede etter sju minutter da han stusset et Thomas Drage-innlegg vakkert i mål. Halvtimen seinere slo Kristiansund tilbake på vakkert vis.

Jonas Kippersund Rønningen dro seg inn i banen og klinket ballen opp i det lengste krysset. Men håpet om Tippeliga-spill levde ikke lenge for Kristiansund. Bare tre minutter seinere var Otoo frampå og sendte Sogndal på ny i ledelsen.

Spissmakkeren Kristian Opseth har vært brennhet denne sesongen. Spesielt skuddfoten til spissen har sørget for mange nettkjenninger. Etter 52 minutter viste 25-åringen at han kan score på flere måter da han headet inn 3-1.

Kristiansund nektet å gi seg og reduserte på ny fire minutter seinere ved Tor Erik Torske. Men dette var Thomas Drages kveld.

Etter to målgivende pasninger tok han saken i egne hender. Spilleren med nummer ti på ryggen fikk god tid i Kristiansunds straffefelt og smalt ballen opp i krysset.

Kristiansund reduserte for tredje gang på overtid til ingen nytte ved Dan Peter Ulvestad.

Fant formen Bergenserne kan igjen glede seg over Tippeliga-fotball. Selv om 2015-sesongen vil bli husket som en suksessesong, har det ikke bare vært medgang for de røde.

Sesongen startet på en langt fra overbevisende måte. Brann sto med 13 poeng etter ni serierunder. Det toppet seg i den tiende da de ble ydmyket av Levanger. Dagen etter ble Rikard Norling sparket.

Lars Arne Nilsen kom inn, og siden har ikke Brann sett seg tilbake. 4-0-tapet på hjemmebane mot opprykkskollega Sogndal 21. juni, er forrige gang Brann gikk poengløse av banen. De 15 siste kampene har gitt ni seire og seks uavgjort.

Brann har igjen Nest-Sotra (borte) og Hødd (hjemme).

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!