Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Brann på bånn

Presset øker på Brann-trener Mons Ivar Mjelde. Bergens fotballstolthet er tabelljumbo etter 0-1-tapet for Tromsø søndag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Les også:

 • Brann-Tromsø 0-1 Brann på bånn
 • RBK-Bryne 4-1 RBK rykket fra
 • Odd-LSK 5-0 Oddhelten tror ikke på ny kontrakt
 • Sognal-Bodø/Glimt 2-1 Banket Glimt på overtid
 • Aalesund-Stabæk 1-1 Stabæk vil kjempe om sølvet
 • Si din mening om ligarunden Peter Kovacs ble matchvinner for Tromsø. Han scoret kampens eneste mål i Bergen foran 8143 sjokkerte tilskuere etter en halv times spill.

  Brann prøvde og prøvde, men i et pøsende regnvær endte det i tårer og ydmykelse. Brann tapte bånnkampen og byttet plass med Tromsø som tok sin annen seier for sesongen etter opprykket fra 1. divisjon.

  - Vi må bare fortsette å jobbe steinhardt. En gang må dette snu, sa Brann-trener Mons Ivar Mjelde.

  - Vi skaper mange sjanser, og de siste 45 minuttene rundspilte vi Tromsø. Men ballen vil bare ikke i mål. Tromsø ranet oss i dag, mente Mjelde.

  - Slik guttene spilte etter pause, kan jeg ikke klage. De gjorde alt de kunne, sa Mjelde, som etter kampen ikke la skjul på at Brann jakter på en målfarlig spiss.

  Brann, som forrige sesong berget plassen gjennom kvalifisering mot Sandefjord, ligger nå aller sist med bare 8 poeng. På 12 forsøk er det kun blitt én seier. Tromsø er med seieren oppe i 9 poeng.

  Det startet dårlig for Brann. Etter 29 minutter måtte Seyi Olofinjana, som reddet 1-1 og poengdeling mot Bryne, ut med skade. Like etter sto det 0-1 etter scoring av Peter Kovacs. Den ungarske spissen gjorde ingen feil alene med Brann-keeper Håkon Opdal. 1-0-ledelse til gjestene var fortjent ved pause.

  Presset hardt


  Brann startet mye bedre etter hvilen, og laget produserte en rekke sjanser. Det var tydelig at trener Mons Ivar Mjelde hadde gitt spillerne en alvorspreik i pausen. Brann presset stort, og det lå et mål i luften.

  Tromsø spilte meget defensivt og gjorde alt de kunne for å beholde ledelsen og ro i land sin andre seier. Det klarte de, trass i et enormt press fra hjemmelaget.

  - I dag hadde vi marginene på vår side. Vi har følt at vi har hatt noe på gang i de siste kampene, derfor var det godt endelig å få en seier igjen, sa Tromsø-trener Trond Johansen.

  Nå har lagene i eliteserien sommerferie i tre uker. Det kan bli tunge uker for Brann, som kan håpe på hjelp når Raymond Kvisvik vender «hjem» fra Østerrike.

  Overvann


  Mens kampen i Stavanger mellom Viking og Molde ble avlyst, bestemte Nordstrand-dommer Tom Henning Øvrebø at kampen i Bergen skulle spilles.

  Flere steder var det så mye overvann at ballen stoppet, og det ble mange rare situasjoner på grunn av det kraftige regnværet.

  (NTB)