Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
Foto: Marit Hommedal / NTB scanpixVis mer

Eliteserien 2017: Brann-Odd 2-0

Brann på medaljesporet etter at Odd ble sendt hjem med tap

I Bergen begynner man å kjenne lukten av medalje igjen, etter flere uker med motgang. - Dette var lyden av et lite comeback, sier Branns trener.

  • Brann-Odd 2-0 (1-0)

(Dagbladet): Så løsnet det endelig for Brann, etter mye motvind, NM i støttepasninger, stein i skoen og stang ut de siste ukene. Før dagens seier mot Odd, har det vært fem seriekamper uten seier, cupflause mot Mjøndalen og på hodet ut av Europacup-kvalik i sommer.

Bergen  20170813.
Branns Torgeir Børven (tv), trener Lars Arne Nilsen og Sivert Heltne Nilsen jubler for 2-0 seier  i Eliteseriekampen i fotball mellom Brann og Odd på Brann Stadion.  2-0.


Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
Bergen 20170813. Branns Torgeir Børven (tv), trener Lars Arne Nilsen og Sivert Heltne Nilsen jubler for 2-0 seier i Eliteseriekampen i fotball mellom Brann og Odd på Brann Stadion. 2-0. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Vis mer

- Vi har jobbet beinhardt for å komme oss tilbake. Vi har ikke notert oss for en trepoenger siden midten av juni i år. Forhåpentligvis snudde det nå, sier Branns trener Lars Arne Nilsen.

Ingen imponerte
Tre viktige poeng holder bergenserne fremdeles inne i kampen om en topplassering i Eliteserien.

Og selv om ikke hjemmelaget imponerte spillesmessig mot Odd, så var det viktig for hjemmelaget å få snudd den negative trenden klubben har vært i de siste ukene.

Gjestene på sin side var i samme situasjon. Odd hadde muligheten til å klatre opp i ryggen til Brann med seier.

Men i kveld var de ikke i nærheten av å gripe den muligheten.

Daff start etterfulgt av kanonskudd
Men det skulle ta 30 minutter før det løsnet for Brann. Etter en daff start av begge lag, så gjorde Fredrik Haugen seg klar for et frispark fra 30 meter. Det blir alltid farlig. Frisparket endte på hodet til Odds Olivier Occéan. Klareringen hans endte hos Gili Rólantsson som dundret ballen på halv volley i mål.

- Jeg kjente med en gang at dette var et kanontreff. Heldigvis føk den rett i nettet. Etter noen uker med motgang, var det deilig å slippe ned skuldrene litt og kjenne at selvtilliten er på vei tilbake, sier Gilli Rólantsson.

Bergen  20170813.
1-0 ved Branns Gilli Rólantsson  i Eliteseriekampen i fotball mellom Brann og Odd på Brann Stadion.


Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
Bergen 20170813. 1-0 ved Branns Gilli Rólantsson i Eliteseriekampen i fotball mellom Brann og Odd på Brann Stadion. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Vis mer

Odd skapte ikke allverden i første omgang, men fem minutter etter at Brann tok ledelsen, holdt Elbasan Rashani på å utligne etter at Branns back, Vidar Ari Jónsson klovnet det litt til på egen 16-meter. Men Rashanis skudd trillet like utenfor stangen. Dette var Odds eneste sjanse i første omgang.

Brann hadde stort sett full kontroll på kampen i første omgang.

Fortsatte å styre kampen
Etter 1-0-målet la Odd om til en mer offensiv formasjon, og fikk et bedre tak på kampen. Men det butter litt i mot for Odd, som har scoret minst mål i Eliterserien i år. Tidvis var Odd gode, men laget får ikke til de to-tre siste pasningene fra 30 meter og innover mot Branns mål.

I stedet var det Brann som gikk opp i 2-0-ledelse etter 57 minutter. Et langt innlegg fra Sivert Heltne Nilsen ender hos Torgeir Børven. Han legger ballen videre til Kristoffer Barmen som pirker ballen i mål fra fem meter. Barmen er nå Branns toppscorer med seks mål.

10 minutter etterpå holdt Fredrik Haugen på å dundre inn 3-0, men skuddet ble mesterlig reddet av Sondre Rossbach.

Vant fortjent
Odd greide aldri å true hjemmelaget, selv om de mot slutten av kampen hadde et par småskumle nesten-sjanser som fort kunne endt i nettet bak Branns keeper, Alex Horwath, som forøvrig spilte en veldig god kamp i Brann-buret.

Brann har nå tredjeplassen på tabellen med 31 poeng.