Fra bedre enn Nederland til dårligere enn Gibraltar på ett år

Brann på sølvplass er nærmere nedrykk enn seriegull. Her er faktaene norsk fotball ikke vil se

Brann er tilbake som norsk toppklubb, men norsk toppfotball er lengre unna toppen enn noensinne. Norske fotballprofiler er nådeløse i dommen over Tippeligaen.

TOPPKAMP: Da Brann og Rosenborg møttes, var det en toppkamp i Tippeligaen. Likevel er sølvplasserte Brann nærmere nedrykk enn seriegull. Og selv om Rosenborg er suverene på topp, skuffet de i Europa. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
TOPPKAMP: Da Brann og Rosenborg møttes, var det en toppkamp i Tippeligaen. Likevel er sølvplasserte Brann nærmere nedrykk enn seriegull. Og selv om Rosenborg er suverene på topp, skuffet de i Europa. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Norge raser på både FIFA- og UEFA-rankingen, resultatene er historisk svake både på klubb- og landslagsnivå, i Tippeligaen scores det usedvanlig få mål, det spilles destruktiv fotball ifølge Kjetil Rekdal, kunstgress har blitt et problem mener Ole Gunnar Solskjær, mens forsvarsspillerne har forsvunnet.

Trenerlegenden Nils Arne Eggen (75) konkluderte følgende i sin egen jubileumshelg:

- Jeg har aldri opplevd serien så svak som i år. Lagene er rett og slett for dårlige. Det trenes for dårlig, og dette handler om dyktighet både på og utenfor banen, sier Eggen til Dagbladet.

Så godt som alle pilene peker nedover for norsk fotball. Det svake nasjonale nivået har imidlertid fått fotballbyen Bergen til å blomstre på ny. Nyopprykkede Brann innehar 2. plassen i Tippeligaen seks runder før slutt.

-. Grunnen til at vi er med i sølvkampen, er at Tippeligaen er på sitt svakeste på mange år. Vi er nyopprykket og hadde ikke regnet med å kjempe så høyt oppe, sa Brann-profilen Vadim Demidov til TV 2 søndag kveld.

Riise inn i kunstgressdebatten

Den tidligere Spania-, Tyskland-, og Russland-proffen har et poeng: Brann, som ligger på 2. plass i Tippeligaen, har 18 poeng opp til Rosenborg og hele 24 plussmål å ta igjen. Med seks kamper og 18 poeng igjen å spille om, betyr det at trønderne i realiteten er seriemestere allerede.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer