RUSH-MÅL: Sigurd Rushfedt scoret det eneste målet på Brann stadion i kveld. Foto: Marit Hommedal, Scanpix
RUSH-MÅL: Sigurd Rushfedt scoret det eneste målet på Brann stadion i kveld. Foto: Marit Hommedal, ScanpixVis mer

Brann presset - Rushfeldt scoret

Tromsø tilbake på topp etter 1-0-seier i Bergen.

||| (Dagbladet): Brann - Tromsø 0-1. Brann presset. Men Sigurd Rushfeldt (37) scoret målet. Som vanlig.

- Vi har spilt en tredjedel av Tippeligaen. Vi er der vi fortjener å være akkurat nå, sier Tromsø-trener Per-Mathias Høgmo.

På den ene av Tromsøs to reelle målsjanser viste Rush nok en gang hvorfor han snart kommer til å overta Harald Martin Brattbakks scoringsrekord i Tippeligaen.

Tom Høgli slo et innlegg, Branns vanligvis så hodesterke Waw Ihle Amankwah tapte hodeduellen mot George Mourad. Sigurd Rushfeldt luktet stussen og stakk så lynraskt som en mann på 37 år klarer inn i feltet mellom Brann-stopperne Hassan Al Fakiri og Rudolph Austin.

EffektivtOg dermed var han mutters alene med Håkon Opdahl, og gjorde som han har fått for vane: Scoret ganske så sikkert.

Ikke pent, men veldig effektivt.

- Jeg luktet at stussen fra Mourad skulle komme akkurat der. Han er en god hodespiller og jeg regnet med han ville vinne duellen, sier Rushfeldt.

- Før var det bare jeg som gikk i de duellene, nå er vi to om det. Det gjør det lettere. Samarbeidet med Mourad har satt seg og jeg liker godt å spille sammen med ham.

Dårlig bane Det var gått en halvtime, og Brann hadde vært det klart mest sjanseskapende laget på ei elendig matte.

Og slik fortsatte det. Brann angrep. Men Tromsø forsvarte seg bedre enn Brann klarte å angripe. Og da hjalp det fint lite at hjemmelaget vant sjansestatistikken klart.

Verken Eirik Bakke, Petter Vaagan Moen eller Erik Huseklepp klarte å få ballen i mål uansett hvor store sjansene ble etterhvert.

Og de var store. Eirik Bakke hadde alene to skuddforsøk som det luktet mål av.

Evig motgangHuseklepp kom til et par-tre muligheter, men mangler noe av den besluttsomheten han hadde i fjor.

Og slik blir det gjerne for at lag som stanger i noe som begynner å ligne evig motgang. Når det spillemessige overtaket nok en gang ikke betalte seg i noe annet enn et sturt tap, blir det ikke akkurat lettere å demme opp for indre frustrasjoner og krav fra en stadig mer misfornøyd fanskare.

Heller ikke trener Steinar Nilsen var spesielt fornøyd.

- Den første halvtimen skjønte vi ikke alvoret i det vi drev med. Den var dårlig. Den siste timen var langt bedre, men da var Tromsø allerede foran, og kunne forsvare seg.
Han er også frustrert over de vanskelige forholdene på Brann stadion.

- Det var vanskelig for oss, og banen - som er en skandale - gjorde det ikke lettere. Det er frustrerende at vi ikke kan få spille den fotballen vi vil spille på vår egen hjemmebane.

- Klar Hands - Angriperne og kantene våre liker å holde ballen på bakken. Det går ikke på denne banen, sier Nilsen, som heller ikke kan forstå hvorfor dommer Per Ivar Staberg ikke blåste straffe da Hans Åge Yndestad leverte en soleklar hands i strraffeområdet.
- Det var etter min mening en soleklar straffe. Han slo jo ballen til corner med hånda, sier Nilsen.

- Hva synes du om tabellsituasjonen?

- Vi har ni poeng på ti kamper. Det er selvsagt for dårlig. Og ingen lag er for gode til å rykke ned. Det gjelder oss også. Men trøsten får være at spillemessig har vi vært langt bedre enn resultatene våre. Men det er nå en gang resultatene som teller.
Og der det teller, sliter bergensfotballen blytungt. Tromsø derimot, regjerer alene på tabelltoppen.