TROR PÅ TRØNDERNE: Branns Erik Huseklepp passerer Vålerengas Andreas Nordvik. Huseklepp tror ikke Oslo-laget kan hindre Rosenborg i å ta seriegullet.Foto: Kyrre Lien, Scanpix
TROR PÅ TRØNDERNE: Branns Erik Huseklepp passerer Vålerengas Andreas Nordvik. Huseklepp tror ikke Oslo-laget kan hindre Rosenborg i å ta seriegullet.Foto: Kyrre Lien, ScanpixVis mer

Brann-profilene tror ikke på VIF-gull

- Rosenborg vinner serien, sier Bakke og Huseklepp.

|||
(Dagbladet): Til helga kan Tippeligaen i praksis bli avgjort på Lerkendal. Serieleder Rosenborg tar imot toeren Vålerenga. Vinner Rosenborg da, har de åtte poengs forsprang med fire kamper igjen å spille.

Brann har fersk erfaring med begge de to topplagene. Forrige helg tapte de 2-3 hjemme mot Rosenborg, i går ble det 0-1-tap borte mot Vålerenga.

Så hvordan vurderer de helrøde styrkeforholdet mellom RBK og VIF en uke før toppmøte i Trondheim?

- Rosenborg vinner serien. Men i én enkelt kamp kan Vålerenga slå dem, mener Eirik Bakke.

Også Erik Huseklepp tror tittelen går til Trondheim og RBK denne sesongen:

- Det er to gode lag. Men Rosenborg har hjemmebane, det kan bli utslagsgivende. Jeg tror Rosenborg vinner serien, sier Huseklepp.

- Blir jevnt Jan Gunnar Solli har fortid i Rosenborg, men utpeker ingen klar favoritt på Lerkendal førstkommende søndag.

- Det blir helt klart en jevn match. VIF på sitt beste er gode. I dag synes jeg Luton Shelton var god, spesielt i en-mot-en-situasjoner, sa Solli etter gårsdagens kamp.

Brann-trener Rune Skarsfjord så laget sitt gi Vålerenga trøbbel på Ullevaal i går, men tror ikke nødvendigvis Rosenborg vil klare det på samme måte.

- Jeg tror ikke Rosenborg er like vasse som oss på kontringer. Vålerenga er et veldig bra lag. Det er ikke tilfeldig at de ligger der de ligger, sier han.

- Kjempegøy Vålerengas kaptein Kristofer Hæstad gleder seg stort til søndagens kamp.

- Tar vi ikke poeng, er vi ute av gullkampen. Vinner vi, er vi med for fullt. Det er jo sånne kamper du ønsker å spille. Og så er det jo bare gøy, det hadde vært mye verre om vi spilte for å unngå nedrykk. Dette blir kjempegøy, sier han.

Rosenborg har trøblet den siste tida. De ble banket i Leverkusen, slått på ekstraomganger av Follo og var mer fornøyd enn Strømsgodset med poengdeling i Drammen i går.

Men «Doffen» tror ikke svake resultater har så mye å si når Rosenborg kjenner lukten av nok et seriegull kile i nesa.

- Rosenborg vet hva som står på spill i denne kampen. Det blir tøft for oss, vi må opp på vårt aller beste. Vi må tørre å spille vårt eget spill. Når vi får til det, er vi gode, sier Hæstad.

Han vil ikke begi seg ut på en vurdering av hvilket lag som er landets beste i øyeblikket. Men lagkamerat Mohammed Fellah er ikke like forsiktig:

- Jeg synes jeg spiller på det beste laget i Norge, sier 21-åringen.