TROR PÅ TRØNDERNE: Branns Erik Huseklepp passerer Vålerengas Andreas Nordvik. Huseklepp tror ikke Oslo-laget kan hindre Rosenborg i å ta seriegullet.Foto: Kyrre Lien, Scanpix
TROR PÅ TRØNDERNE: Branns Erik Huseklepp passerer Vålerengas Andreas Nordvik. Huseklepp tror ikke Oslo-laget kan hindre Rosenborg i å ta seriegullet.Foto: Kyrre Lien, ScanpixVis mer

Brann-profilene tror ikke på VIF-gull

- Rosenborg vinner serien, sier Bakke og Huseklepp.

|||
(Dagbladet): Til helga kan Tippeligaen i praksis bli avgjort på Lerkendal. Serieleder Rosenborg tar imot toeren Vålerenga. Vinner Rosenborg da, har de åtte poengs forsprang med fire kamper igjen å spille.

Brann har fersk erfaring med begge de to topplagene. Forrige helg tapte de 2-3 hjemme mot Rosenborg, i går ble det 0-1-tap borte mot Vålerenga.

Så hvordan vurderer de helrøde styrkeforholdet mellom RBK og VIF en uke før toppmøte i Trondheim?

- Rosenborg vinner serien. Men i én enkelt kamp kan Vålerenga slå dem, mener Eirik Bakke.

Også Erik Huseklepp tror tittelen går til Trondheim og RBK denne sesongen:

- Det er to gode lag. Men Rosenborg har hjemmebane, det kan bli utslagsgivende. Jeg tror Rosenborg vinner serien, sier Huseklepp.

- Blir jevnt Jan Gunnar Solli har fortid i Rosenborg, men utpeker ingen klar favoritt på Lerkendal førstkommende søndag.

- Det blir helt klart en jevn match. VIF på sitt beste er gode. I dag synes jeg Luton Shelton var god, spesielt i en-mot-en-situasjoner, sa Solli etter gårsdagens kamp.

Brann-trener Rune Skarsfjord så laget sitt gi Vålerenga trøbbel på Ullevaal i går, men tror ikke nødvendigvis Rosenborg vil klare det på samme måte.

- Jeg tror ikke Rosenborg er like vasse som oss på kontringer. Vålerenga er et veldig bra lag. Det er ikke tilfeldig at de ligger der de ligger, sier han.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Kjempegøy Vålerengas kaptein Kristofer Hæstad gleder seg stort til søndagens kamp.

- Tar vi ikke poeng, er vi ute av gullkampen. Vinner vi, er vi med for fullt. Det er jo sånne kamper du ønsker å spille. Og så er det jo bare gøy, det hadde vært mye verre om vi spilte for å unngå nedrykk. Dette blir kjempegøy, sier han.

Rosenborg har trøblet den siste tida. De ble banket i Leverkusen, slått på ekstraomganger av Follo og var mer fornøyd enn Strømsgodset med poengdeling i Drammen i går.

Men «Doffen» tror ikke svake resultater har så mye å si når Rosenborg kjenner lukten av nok et seriegull kile i nesa.

- Rosenborg vet hva som står på spill i denne kampen. Det blir tøft for oss, vi må opp på vårt aller beste. Vi må tørre å spille vårt eget spill. Når vi får til det, er vi gode, sier Hæstad.

Han vil ikke begi seg ut på en vurdering av hvilket lag som er landets beste i øyeblikket. Men lagkamerat Mohammed Fellah er ikke like forsiktig:

- Jeg synes jeg spiller på det beste laget i Norge, sier 21-åringen.