Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Brann-profilens rørende hyllest av avdøde Jonathan: - Hjerteskjærende

Jonas Grønner og Jonathans familie er overveldet over tilbakemeldingene.

HELT: Jonas Grønners møte med kreftrammede Jonathan i fjor høst gikk sterkt innpå ham. 10. april døde den unge helten, som Brann-spilleren hyller i et Facebook-innlegg i et ønske om å hjelpe Jonathans familie og kreftsaken. Foto: Privat
HELT: Jonas Grønners møte med kreftrammede Jonathan i fjor høst gikk sterkt innpå ham. 10. april døde den unge helten, som Brann-spilleren hyller i et Facebook-innlegg i et ønske om å hjelpe Jonathans familie og kreftsaken. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Jonas Grønner, som er kaptein på det norske U21-landslaget, har fått en god sesongstart i Tippeligaen sammen med resten av lagkameratene i Brann. Den nyopprykkede klubben har kapret like mange poeng som Odd på 2. plass.

På Branns siste kamp i OBOS-ligaen i fjor, var kreftrammede Jonathan maskot. Han gjorde et sterkt inntrykk på Brann-spillerne og beskrives som en helt av Grønner. Denne kampen mot Hødd 1. november i fjor, ble dessverre Jonathans siste på Brann Stadion. 10. april gikk han bort.

I et innlegg på Facebook hyller Grønner den heroiske gutten:

«Møt Jonathan. Min helt. I fjor høst hadde jeg den store glede å bli kjent med denne lille gutten. Han var maskoten vår på Brann - Hødd i siste serierunde i fjor 01.11.15. Og det er hjerteskjærende å se at dette ble hans siste Brannkamp», skriver Grønner.

- Aldri møtt en så sterk gutt U21-landslagsspilleren fortsetter:

«Jonathan gikk bort 10.04.16 etter en lang tids kamp mot kreften. Jeg er aldri møtt en så sterk gutt. Ikke ved et av våre møter viste hans humør tegn til å være rammet av kreften. Han løp konstant rundt etter ballen. Skru den med innsida, skru den med utsida. Overstegsfinte, Cruyff-vending. Alltid bare én gang til, så finten satt LITT bedre.»

«Jeg kan godt huske smilet når han fikk ta straffe foran store stå - og scoret selvfølgelig. Den var en ære og bli kjent med deg Jonathan. Du lærte meg mye om livet, og jeg vil aldri glemme våre møter.»

- Stolt over å få bidra Overfor Dagbladet forklarer Grønner hva som ligger bak denne rørende hyllesten.

- Grunnen til at jeg skrev dette, er at jeg har møtt familien og blitt kjent med dem. De vil gjerne at folk skal slippe å unngå det samme. At jeg kan bidra og kan gjøre en forskjell, er helt fantastisk, sier Grønner til Dagbladet.

- Jeg snakket nettopp med familien, og de er overveldet over tilbakemeldingene og støtten. Det er tydeligvis en sak som treffer folk, og Jonathan gjorde selv stort inntrykk på meg da jeg møtte ham.

KAPTEIN: Brann-spiller Jonas Grønner er kaptein på U21-landslaget og et stort forsvarstalent.
Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
KAPTEIN: Brann-spiller Jonas Grønner er kaptein på U21-landslaget og et stort forsvarstalent. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer

Han oppfordrer folk til å støtte den gode saken, hvor Jonathans foreldre har opprettet et minnefond i hans navn (ekstern lenke). Selv er Grønner overveldet over tilbakemeldingene han har fått.

- Det er litt rart, for familien sier at de er så takknemlige overfor meg. Men det er jeg som er takknemlig overfor dem - over at jeg får bidra. Det er jeg stolt over. Det er helt fantastisk, både for meg som person og for Brann som klubb.

- Slipper tullecupen Nyopprykkede Brann har åpnet Tippeligaen over all forventning denne sesongen og har like mange poeng som Odd, som ligger på 2. plass.

- Det har vært veldig moro. Vi har hatt 11-12 000 tilskuere på kampene, og jeg tror det kommer flere og flere etter hvert hvis vi fortsetter å prestere, forteller Grønner.

Brann røk sensasjonelt ut av 1. runde av cupen. Dermed kan de fokusere 100 prosent på serien.

- Haha, det er bra. Vi slipper å tenke på denne tullecupen. Målet før sesongen var å holde plassen, men nå håper vi å havne litt høyere enn nedrykksstriden. Samtidig rykker vi ned med 14 poeng, så vi må fortsette å prestere, sier 22-åringen.

SUKSESS: Jonas Grønner og Brann har startet sesongen godt i seriesammenheng. Her etter en scoring i 2014.
Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
SUKSESS: Jonas Grønner og Brann har startet sesongen godt i seriesammenheng. Her etter en scoring i 2014. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Vis mer
Hele Norges coronakart