Brann-profiler tordner mot kunstgress-forslag

«Brann er et styrevedtak unna å få lagt kunstgress på stadion i Bergen, ifølge Bergensavisen. Det skaper reaksjoner blant fotballprofiler.»

KAN BLI KUNSTGRESS: På Brann Stadion. Foto: Marit Hommedal / NTB
KAN BLI KUNSTGRESS: På Brann Stadion. Foto: Marit Hommedal / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ifølge avisa er finansieringen på plass, og det er flertall i styret for å godkjenne planene. For å rekke det til første seriekamp i april, kan det bli et ekstraordinært styremøte.

– Det jeg kan si på nåværende tidspunkt, er at vi i lengre tid har hatt et pågående arbeid der vi har sett på mulighetene og behov for å endre underlaget på Stadion. Dette er blant annet på grunn av at vi har hatt elendige treningsforhold på Nymark i lang tid. Begge gressbanene har blitt forsøkt oppgradert av Bergen kommune, men de har aldri vært dårligere, sier Branns daglige leder Vibeke Johannesen.

De tidligere Brann-spillerne Carl-Erik Torp og Thorstein Helstad er blant dem som reagerer på nyheten:

- En skandale, skriver Helstad på Twitter.

- Kan det virkelig stemme at det skal legges kunstgress på Brann Stadion? Utrolig trist, i så fall. Noe av sjelden til Stadion vil bli borte. For å se litt positivt på det: Antall kramper vil gå kraftig ned da, skriver NRK-ekspert og tidligere Brann-spiller Carl-Erik Torp.

De seineste åra har flere toppklubber i Norge skiftet til kunstgress. 11 av 16 klubber hadde kunstgress i 2020-sesongen i Eliteserien. Brann, Stabæk, Sandefjord og Haugesund hadde naturgress, mens Rosenborgs stadion har 95 prosent naturgress og resten innsydd kunstgress.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer