Brann ranet Sandefjord på overtid

Kom tilbake fra 0-2.

Sandefjord - Brann 2-3(2-1)

Brann er gullfavoritt, Sandefjord skulle ifølge mange rykke ned. I dag var det vanskelig å se hvem som var hvem. Hjemme på Storstadion kjørte Sandefjord over bergenserne fra start og ledet 2-0 etter bare fem minutter.

Brann-trener Mons Ivar Mjelde varslet før kampen at laget hans kom til å vinne, hvis de bare matchet vertene på innsats. Det gjorde de ikke.

Laget hans ble slått både på innsats og finspill. Bare en rekke mesterlige redninger fra keeper Håkon Opdal hindret Sandefjord i å virkelig knuse favorittene.

Men så kom Brann tilbake. For de siste fem minuttene var gjestene like knusende effektive som hjemmelaget var de første fem. Igjen sto Sandefjord med minner om de mange sjansene de kastet bort.


Marginer

For i dag måtte bergenserne bare takke fru Fortuna for poengene.


- Vi har marginer med oss som avgjør dette i vår favør, men det er like deilig å vinne, sier Mons Ivar Mjelde til TV2 etter kampen.

Tor Thodesen var forståelig nok en skuffet mann etter tapet.

BITTERT: Thorstein Helstad setter inn det viktige reduseringsmålet på slutten av første omgang, men selv da var det lite som tydet på at Brann skulle komme tilbake. Foto: SCANPIX
BITTERT: Thorstein Helstad setter inn det viktige reduseringsmålet på slutten av første omgang, men selv da var det lite som tydet på at Brann skulle komme tilbake. Foto: SCANPIX Vis mer

- Vi ville vært misfornøyd med uavgjort, vi kjører fullstendig karusell med dem i første omgang, og spiller godt i andre også. Jeg synes synd på gutta. Hvis du kjefter på gutta etter en kamp som detta må du finne noe annet å drive med, sier treneren til TV2.

For det var ikke mye å klage på.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Andreas Tegstöm og Munoz terroriserte på topp, Tommy Knarvik og Ebrima Sohna regjerte på midtbanen, og bakerst sto veteranene Fredik Kjølner og Jan Frode Nornes som vegger.

Kaptein Tommy Knarvik kunne nesten ikke tro sine egne øyne da dommeren blåste for full tid.

- Akkurat nå er det vanskelig å beskrive det, men det er vel et ran, for i store deler av kampen er vi mye, mye bedre enn Brann. Det er ufattelig, utrolig kjipt at vi ikke får tre poeng i dag, sier den tidligere Brann-spilleren til TV2.

Som Vieira

Spesielt Sohna imponerte, og vil ha minnet flere om en ung Patrick Vieira i måten han både kjempet og spilte ut erfarne motstander, enten det var med en knusende takling eller et fint gjennomspill.

Marerittet startet allerede etter to minutter for Brann.

Først kjempet brasilianske Adriano Munoz seg gjennom, og banket ballen inn via tverrliggeren etter bare to minutter. Fire minutter senere sendte Samuel Isaksen avgårde et innlegg som midtstopper Kristjan Ørn Sigurdsson banket opp i sitt eget kryss.

Brann ranet Sandefjord på overtid

Det var den tredje store sjansen hjemmelaget skapte de første minuttene, og Sandefjord skulle i tillegg hatt et straffespark i angrepet som førte til 2-0.

Brann var trege og ukonsentrerte, og var rett og slett sjanseløse den første halvtimen.

Dårlig klarering

Det måtte til slutt klønete forsvarsspill til for at Brann skulle komme inn igjen i kampen. Bergenserne fikk et frispark rett utenfor boksen, og stilte mannssterkt opp rundt ballen. Petter Vaagan Moen skyter etter hvert hardt langs bakken, men faren ser ut til å være over da Espen Bugge Pettersen reddet mesterlig.

Desverre for Sandefjord sendte høyreback Olav Zanetti ballen rett i måljeger Helstad foran mål. Det var en horribel klarering, og toppscoreren kunne enkelt dytte inn reduseringsmålet som ga gjestene håp før pausen.

I starten av andre omgang kunne Sandefjord avgjort kampen. Gang etter gang måtte Håkon Opdal redde sløve lagkamerater.

Og så kom Brann. anført av en Martin Andresen som våknet utover

Men de gjestende tilskuerne måtte vente lenge.

Tre minutter før slutt kom en utlikning, da Robbie Winters fikk hodet på en corner, og  fire minutter senere straffet bergenserne Sandefjord med nok en dødelig dødball.

Frisparket faller til slutt i beina på Kristjan Ørn Sigurdsson, som banket ballen i nettet, og vonde minner fra førsteomgang ut av hodet.

REDNINGSMANN: Håkon Opdal er trolig Norges neste landslagskeeper. I dag viste han hvorfor. Med en rekke klasseredninger reddet han Brann mot Sandefjord.