Brann raser mot Helstad

BERGEN (Dagbladet): I går takket Thorstein Helstad nei takk til en ny toårskontrakt med Brann. Ledelsen i pengelense Brann freser mot stjernespissen, som de føler ikke har spilt med åpne kort i forhandlingsprosessen.

Brann-ledelsen har lenge håpet at et Helstad-salg skulle få klubbens skakkjørte økonomi på rett kjøl. Til tross for tidvis stor interesse har det ikke blitt noe salg. Derfor var håpet at Helstad skulle signere en ny kontrakt slik at klubben unngikk å risikere å sitte igjen med smuler eller ingenting når landslagsspissens kontrakt går ut etter årets sesong.

- Klart vi er veldig skuffet over at han ikke vil signere en ny kontrakt. Vi har strukket oss veldig langt, og det er ikke vår skyld at det ikke ordnet seg, sier klubbdirektør Bjørn Dahl.

Skar seg

Han viser til at Helstads agent Rune Hauge hele veien har gitt inntrykk av at ting ville ordne seg. Likevel skar det seg, og i går ble Helstad umiddelbart satt på transferlista.

Ingen vil si det åpent, men kilder i klubben bekrefter overfor Dagbladet at Branns ledelse føler seg lurt av 24-åringen. Direktør Bjørn Dahl svarer slik på spørsmål om han føler Helstad har vært ærlig og åpen i prosessen rundt kontraktsforhandlingene:

- Det vil jeg ikke svare direkte på. Jeg bare konstaterer at Rune Hauge har gjort oss oppmerksomme på at det ville gå bra, men det har det altså ikke gjort, svarer Dahl.

Skuffet

- Det er fortsatt mulig å få solgt ham for en bra sum, mener trener Teitur Thordarson. som også er skuffet over at Helstad nå sier endelig farvel til Brann.

- Settes Helstad på benken nå?

- Det har jeg ikke tenkt på ennå.

Det lyktes ikke Dagbladet å få en kommentar fra Helstad i går kveld.