STORSPILTE: Brann-keeper Piotr Leciejewski reddet bergenserne flere ganger. Foto: Digitalsport
STORSPILTE: Brann-keeper Piotr Leciejewski reddet bergenserne flere ganger. Foto: DigitalsportVis mer

Brann reddet av Leciejewski og stolpen i knokkelkamp mot Sogndal

Toppoppgjøret endte 0-0.

• Sogndal - Brann 0-0

(Dagbladet): Det var knyttet stor spenning til toppoppgjøret mellom Sogndal og Brann. I fjor befant lagene seg i Tippeligaen. I år har begge et intenst ønske om å rykke opp fra Norges nest øverste nivå.

Utgangspunktet ble også utslagsgivende for kampen et nesten fullsatt Fosshaugane Campus fikk se. Det ble raskt klart at dette oppgjøret ikke ville handle om lekre detaljer og underholdende fotball.

Det var livsviktige poeng som sto på spill, og både Sogndal og Branns spillere var villige til å ofre nær sagt alt for å kapre minst ett av dem. Det førte til 90 minutter preget av en rekke knallharde dueller, høy temperatur, få sjanser og null mål.

- Det var en kamp med ekstremt få sjanser. Vi må kalle en spade for en spade og si at dette var en dårlig fotballkamp, konkluderer C More-ekspert Joacim Jonsson.

Tok grep Brann-trener Lars Arne Nilsen stilte til matchen med hele seks endringer fra laget som spilte 2-2 i derbyet mot Åsane sist runde.

Kristoffer Barmen og Fredrik Haugen erstattet Eirik Birkelund og en skadet Kristoffer Larsen på midtbanen, mens hele angrepstrioen som fikk tillit sist også ble vraket.

Det betydde benketilværelse fra start for både Erik Huseklepp, Alejandro Castro og Viljar Vevatne, samtidig som nyinnkjøpte Steffen Lie Skålevik, Azar Karadas og Kasper Skaanes fikk muligheten til å vise seg fram på deres bekostning.

I tillegg tok Vadim Demidov plassen til en suspendert Jonas Grønner i midtforsvaret.

Leciejewski reddet Brann Innledningsvis så de mange endringene vellykkede ut, for Brann hadde et klart initiativ de første 25 minuttene.

Derfra og ut åpnet imidlertid oppgjøret seg opp, og like før halvtimen var spilt tvang tidligere Viking-spiller Osita Chikere Brann-keeper Piotr Leciejewski ut i full strekk. Fire minutter seinere vartet den polske sisteskansen opp med en ny praktredning på en stuss fra Sogndal-toppscorer Kristian Fardal Opseth.

Nærmere kom ingen av lagene - før på overtid. Da hadde Sogndal en avslutning i stolpen. Med 0-0-resultat forblir avstanden mellom lagene sju poeng. Sogndal leder fortsatt serien, mens Kristiansunds 3-1-seier over Sandnes Ulf gjør at Brann skyves ned til fjerde plass.

- Jeg følte vi hadde muligheten til å ta dem, men vi gir bort for mange unødvendige dødballer. Det gjør at vi får et trøkk mot oss som vi helst skulle unngått. Jeg syns det var en jevn kamp som bølget fram og tilbake. Vi får ett poeng. Det er helt greit, sier Nilsen til C More.

DEBUTERTE: Nyinnkjøpte Steffen Lie Skålevik fikk ingen drømmedebut mot Sogndal. Foto: Digitalsport
DEBUTERTE: Nyinnkjøpte Steffen Lie Skålevik fikk ingen drømmedebut mot Sogndal. Foto: Digitalsport Vis mer