Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Brann reddet seg unna cupflause på overtid

Lå under 2-0 til pause mot 3. divisjonslaget Fana.

FEILBEREGNET: Håkon Opdal misset på et innlegg da Fana scoret 1-0. I motsatt mål storspilte 15-åringen Mathias Dyngeland for 3. divisjonslaget. Men Brann reddet cupavansementet på overtid. Foto: Jan Kåre Ness, Scanpix
FEILBEREGNET: Håkon Opdal misset på et innlegg da Fana scoret 1-0. I motsatt mål storspilte 15-åringen Mathias Dyngeland for 3. divisjonslaget. Men Brann reddet cupavansementet på overtid. Foto: Jan Kåre Ness, Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Fana - Brann 2-3.

Ett minutt før full tid ledet 3. divisjonslaget Fana 2-1 hjemme på Nesttun. Mye av æren skal Fanas 15 år gamle keeper Mathias Dyngeland ha.

Men helt på tampen var det snipp, snapp, snute for Fanas cupeventyr. Kim Ojo utliknet, før Bentley scoret 3-2 for Brann på overtid da han satte inn en retur etter at Ojo traff tverrliggeren.

Fana tok ledelsen midt i første omgang. Håkon Opdal i Brann-målet feilberegnet et innlegg, og Anders Engeseth nikket inn 1-0.

Tre minutter før pause nikket Bentley i tverrliggeren. Fana gikk i angrep, og Joachim Dankertsen sørget for en sensasjonell 2-0-ledelse til pause.

Dyngeland og tverrliggeren fortsatte å stoppe Brann i andre omgang, og først 13 minutter før full tid kom reduseringen for Brann på straffe. Guastavino ble felt, Erik Mjelde scoret.

Rett før slutt nikket Ojo inn utlikningen.

Fana kunne avgjort ett minutt på overtid, men Espen Birkelands skudd traff tverrliggeren.

Men det ble altså ikke kveldens siste av mange treff i tverrliggeren. Og da Ojo traff treverket, var Bentley framme og satte returen i mål.

Dermed ble Vålerenga det eneste laget fra Tippeligaen som røk ut i 2. runde i kveld. De 13 andre som var i aksjon tok seg videre.

Sogndal og Viking spiller i morgen, mot henholdsvis Fyllingen og Jørpeland.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media