NED OG OPP: Brann fikk seg en real nedtur i kampen mot Hødd mandag. I kveld tok laget seg videre til cupens andre runde. 
Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
NED OG OPP: Brann fikk seg en real nedtur i kampen mot Hødd mandag. I kveld tok laget seg videre til cupens andre runde. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpixVis mer

Brann reiste seg etter ydmykelsen og vant 6-1

- Deilig å få score noen mål og vinne komfortabelt.

Os - Brann 1-6 (0-4)

(Dagbladet): Det har ikke vært noen artig uke for Rikard Norling og hans gutter. Etter 3-0-tapet borte mot Hødd mandag, var klubben nødt til å gå videre fra cupens første runde. Tapet førte til en rekke sinte tilbakemeldinger fra Brann-fansen.

Og de som var bekymret for at Brann skulle gå på en ny ydmykende smell, kunne raskt puste lettet ut.

Til slutt viste resultattavla at Brann vant med god margin - over 3. divisjonslaget som har tidligere Brann-spiller Hassan El Fakiri som trener.

- Det var trivelig å møte Hassan, deilig å få score noen mål og vinne komfortabelt. Med den kampen vi kom fra sist, så var det avgjørende at vi viste at vi har lært noe av den opplevelsen, sier trener Rikard Norling til BT etter kampen.

Mye Skaanes Allerede seks minutter ut i cupkampen på Kuventræ kom den første Brann-scoringa. Kasper Skaanes bredsida inn et innlegg fra Kristoffer Larsen, og ga gjestene en best mulig åpning på kampen.

Vel åtte minutter senere fikk publikum se Alejandro Castro leke seg, da han tok ned ballen på brystet, og klinte til på volley - og la på til 2-0 for Brann.

Brann hadde god kontroll på kampen, og Os-forsvaret hadde ikke mye å by på da Alejandro Costa la på til 3-0 i det 21. spilleminutt.

Costaricaneren ble spilt gjennom av Kasper Skaanes, før han rundet keeper og satte ballen trygt inn i nettmaskene.

Skaanes sto også bak den fjerde Brann-scoringa, og serverte Erik Huseklepp - som sørget for at Brann ledet 4-0 til pause.

Trøstemål på tampen Etter pause vartet Os opp med bedre spill, og Huseklepp hadde skudd i stanga - før Kasper Skaanes satte inn sin andre scoring for kvelden. Denne gangen var det Costa som serverte fra dødlinja, og serverte ungutten ved nærmeste hjørne.

Før det var spilt 70. minutter sto det 6-0 til Brann. Kristoffer Larsen ble spilt gjennom, og så at Alejandro Castro var fri foran mål - og enkelt satte inn sitt tredje for kvelden i høyre hjørne.

Etter den sjette scoringa forsvant noe av energien fra Brann-laget, som ga hjemmelaget sjanser.

I det 78. minutt var Os svært nær en redusering, da frisparket fra Kristoffer Østervold satte et frispark i tverrliggeren.

Men ikke mange minuttene etter fikk Os-spillerne og publikum noe å juble for. Et godt slått frispark fant Børge Borgen inne i boksen - som enkelt plasserte ballen bak Brann-keeper Kenneth Udjus.

Flere mål ble det ikke på Kuventræ, og dermed er Brann klare for andre runde i cupen.

- Vi gikk inn i oppgaven med riktig innstilling, tok oppgaven alvorlig, og gikk rett i strupen på motstanderen. Og da vi fikk et tidlig mål, så ble det bra, sier Erik Huseklepp til BT.

Alejandro Castro sa seg svært fornøyd med egen prestasjon på Kuventræ.

- Det viktigste er at vi vinner, men som spiss er det alltid viktig å score mål. Og med en hat trick, så ble det en bra dag for meg, sier Castro - som ikke ønsker å spekulere i om prestasjonen mot Os var nok til at Norling lar ham starte i seriekampen mot Jerv mandag.