Eliteserien i fotball:

Brann rundet av sesongen med uavgjort

Et skorpionspark-mål av Branns Peter Orry Larsen var kveldens høydepunkt da bergensere og nordlendinger delte poengene i Bergen.

Bergen  20171126.
2-1 ved Branns Peter Orry Larsen  i Eliteseriekampen i fotball mellom Brann og Tromsø på Brann Stadion.

Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
Bergen 20171126. 2-1 ved Branns Peter Orry Larsen i Eliteseriekampen i fotball mellom Brann og Tromsø på Brann Stadion. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Brann-Tromsø 2-2

I en kamp som ikke betydde noe for noen av lagene, ble det en tidvis underholdende kamp mellom bergensere og nordlendinger.

Brann kunne fort ledet med tre-fire mål etter de første 45 minuttene. Og det var nettopp hjemmelaget som kom best i gang. Allerede etter to minutter måtte Tromsø-keeper, Gudmund Kongshavn plukke ut ballen fra nettet. 1-0-scoringen kom etter et vakker angrep som ble startet på midtbanen av Fredrik Haugen.

Fra høyrekanten kom Kasper Skaanes seg fri, og innlegget hans ble satt kontant i mål av Ludcinio Marengo.

Dette var Brann-vingens første målfor de rød/hvite.

Burde scoret flere mål
Brann hadde kontroll på det meste i første omgang. Hjemmelaget hadde flere gode sjanser til å øke ledelsen, men hell og dyktighet var ikke med dem. Sivert Heltne Nilsen burde scoret med hodet midveis i første halvdel, men headingen hans fra fem meter gikk utrolig nok utenfor.

Tromsø kom mer med mot slutten av omgangen, og på lagets første, skikkelige avslutning, scoret de. Målet kom på en suser fra 16 meter fra Kent-Are Antonsen.

Mislykket magi. Ekte magi.
I pausen skulle illusjonisten Alexx Alexxander opptre med et nummer. Det nummeret ble aldri noe av, fordi de brukte for lang tid. Andre omgang ble noen minutter forsinket på grunn av magitabben.

Men så ble det derimot litt ekte magi ti minutter ut i andre omgang.

Etter et frispark fra Fredrik Haugen havnet ballen inni Tromsø-feltet hos Sivert Heltne Nilsen. Han headet videre til Peter Orry Larsen som med et magisk, og merkelig skorpion-spark, fikk ballen i mål.

Da kunne Brann-fansen rope på "mer magi" fra andre siden av banen.

- Det var et supert mål. Nå er det viktig å ta med seg godfølelsen inn i treningsarbeidet mot neste sesong, sier Larsen.

Tromsø kom tilbake
Andre omgang ble ikke så underholdende som første. Begge lag delte jevnt på ballen, og det ble færre sjanser. I det 75. minutt greide Tromsø å redusere. En suser fra Magnus Andersen fant veien ned i venstre hjørnet for Brann-keeper.

Bergen  20171126.
1-1 ved Tromsøs Kent-Are Antonsen  i Eliteseriekampen i fotball mellom Brann og Tromsø på Brann Stadion.

Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
Bergen 20171126. 1-1 ved Tromsøs Kent-Are Antonsen i Eliteseriekampen i fotball mellom Brann og Tromsø på Brann Stadion. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Vis mer

Uavgjort 2-2 var nok et ok resultat for begge lag i sesongavslutningen.

Tromsø avsluttet sesongen på imponerende vis i høst, mens Brann nok er litt skuffet etter årets femteplass på tabellen - og ikke noe europacupspill neste år.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer