Brann rykket rett opp på sølvplass

Brann føk opp på sølvplass i Tippeligaen etter råsterk trepoenger i Bodø.

ENDELIG SEIER: Brann slo tilbake etter fire kamper i serien uten seier. Nå ligger de på andreplass. Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix
ENDELIG SEIER: Brann slo tilbake etter fire kamper i serien uten seier. Nå ligger de på andreplass. Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Bodø/Glimt - Brann 1-3 (1-1)

BODØ (Dagbladet): Seieren kom etter fire kamper på rad uten trepoengere for Brann.

Brann-stjernen Fredrik Haugen er ikke i tvil. Sølvmedaljene som nå er innen rekkevidde, skal hjem til Bergen og Brann Stadion.

- I helgen har resultatene gått vår vei. Vi ligger på sølvplass med seks kamper igjen. Dette kan vi klare. Vi holder sølvmedaljene i egne hender, sa 24 år gamle Haugen til Dagbladet etter den jevne, fartsfylte og sjanserike bataljen på Aspmyra.

- Nå skal vi spille fire av seks gjenstående kamper på Brann Stadion. Og der har vi ikke tapt i år.

Odds overraskende tap mot Stabæk, kombinert med Moldes tap og Haugesunds poengtap, førte Brann tilbake på sølv-plass for første gang på flere uker.

- Jeg føler at nesten hver kamp i Tippeligaen er lik. Lagene er jevne, og det er nesten ingen forskjell. Det var jevnt her i Bodø også. Mange av disse kampene har vi vært flinke til å vippe i vår favør, sier Haugen til Dagbladet.

Han legger til:

- Det eneste laget jeg har følt har vært bedre enn oss, har vært Rosenborg. Derfor er sølvet naturlig å sikte seg inn på.

Glimt derimot, som fylte 100 år nettopp i dag, fikk alle kveldens resultater mot seg. Og står plutselig med begge beina i nedrykks-sumpen, seks serierunder før slutt.

Spolerte festen

Tomålscorer Kristoffer Barmen mener seieren smakte ekstra godt.

- Jeg scorer ikke sånne mål ofte. Det er gøy når det endelig sitter. Gøy å komme her og spolere festen til Bodø, sier Barmen til TV 2.

- Vi merket det var fest i byen da vi kom. Måtte jekke de litt ned. Det var godt, legger han til.

Nå ligger Brann på sølvplass etter at Odd tapte hjemme mot Stabæk.

- I Tippeligaen kan alt skje. Vi viser at vi kan være der oppe og kjempe på vårt beste. Vi skal forsette og fortsette og fortsette, sier Barmen.

Og om det skulle bli medalje på bergenserne?

- Det hadde vært utrolig stort. En av barndomsdrømmene absolutt. Det er flere på laget som har lyst til det. Vi skal gjøre alt vi kan for å få det til, sier han.

Bisarr scoring

Takket være en flying start på andre omgang, sikret Brann seg to scoringer og 3-1 totalt.

To minutter etter hvilen medførte en kjempesleiv av en Glimt-back at ballen seilte høyt inn mot Glimt-keeper Simon Thomas.

I luft-duellen som fulgte, valgte Thomas - vanvittig nok - å prøve å heade ballen ut. I stedet ble han knust av Jakob Orlov, som feide ballen i mål til 2-1 for Brann.

Sikret seier med kunstverk

Ikke lenge etter vartet Kristoffer Barmen opp med et kunsstykke av en scoring til 3-1 - rett i krysset, etter veggspill med Rolantsson.

Et fantastisk mål, og Barmens andre for dagen.

Sølv-plassen kan altså - i stor grad - tilskrives ham.

Borte-ledelsen

Før Kristoffer Barmen gikk opp og headet Fredrik Haugens hjørnespark i mål etter 13 minutter, hadde Brann ikke skapt noenting.

Derimot hadde Glimt allerede spilt seg til tre store sjanser på 100-årsdagen:

* Mathias Normann hadde satt et langskudd like utenfor.

* Daniel Edvardsen hadde forsøkt seg i god posisjon etter opprulling fra venstre.

* Trond Olsen hadde i høy hastighet vært nær ved å flikke ballen i mål etter forarbeid av Thomas Jakobsen.

- Jeg får den på pannebrasken så går den inn i lengste. Det var deilig, sa Barmen til TV2 om målet.

Utligningen

Å få 0-1 i sekken på denne måten, kunne ha punktert Glimt-offensiven. I stedet tente baklengsmålet hjemmelaget ytterligere.

Ansporet av et fullsatt og svært entusiastisk Aspmyra, tok det Glimt fire minutter å utligne.

Trond Olsen mistet først ballen. Men på energisk Olsen-vis plyndret han den tilbake, og slo et flatt innlegg rundt Brann-forsvaret. Inne foran mål kom Fitim Azemi stormende og kastet seg frem.

Fra nærmest liggende stilling klarte han å kaste frem nok fot og tær til å ekspedere innlegget i mål til 1-1.

Trond Olsens sjuende målgivende pasning for sesongen. Og Fitim Azemis niende mål for sesongen.

- Jeg syns ikke vi er så gode i dag, iallfall ikke i førsteomgang. At det står 1-1 er fordel oss inn mot andreomgang, sa Azemi i pausen.

Offside-målet alle snakker om

Så - midtveis i første omgang - oppstod situasjonen som var på alles lepper i Bodø.

Jakob Orlov stusset et frispark videre inn i feltet, der Bismar Acosta tok imot - og ekspederte ballen i mål med en fin prestasjon.

Og alle trodde Brann hadde tatt tilbake ledelsen. Også dommer Espen Eskås, som blåste for mål, og snudde seg og gikk mot midtsirkelen.

Men linjedommeren, som hadde perfekt innsyn både til situasjonen OG til storskjermen på Aspmyra - opptrådte noe nølende.

Det hører forøvrig med til saken at storskjerm-operatøren - etter å ha vist reprise av scoringen kun én gang - valgte å la skjermen gå i svart.

Så skjedde det noe som gjorde at dommeren løp bort til linjemannen. Og annulerte, noe som forsåvidt var korrekt nok.

Spørsmålet var bare: Hvem sporet Eskås til å annulere? Var det fjerdedommer Sigurd Smehus Kringstad, som også hadde greit utsyn til storskjermen?

Isåfall er det snakk om videodømming, som ikke er godkjent i Norge.

Her er Kristoffer Barmen - også til TV2

- Jeg vet ikke hva som skjedde. Jeg ser den blir vist på storskjermen og de endrer den.

Slåsskamp

Man skulle kanskje tro at dette var nok for en omgang, men kampen fortsatte i samme elektriske stemning.

Og rett før hvilen klinket Glimts unge "hard man", 20 år gamle Mathias Normann, til med en grov takling bakfra av Jakob Orlov.

Dette fikk Fredrik Haugen til å reagere kraftig. På vegne av sin falne lagkamerat tok han strupetak på Normann, og kan også ha forsøkt å slå ham.

Inn i kampen kastet også en annen Brann-spiller, islandske Gilli Rolantsson, seg. Bildene viser at han i situasjonen ga Normann et kraftig klyp i hofta.

At dommeren ikke fikk med seg alt dette, kan ha å gjøre med at også Glimts Martin Bjørnbak og Branns Kristoffer Barmen hadde sin egen slåsskamp rett ved siden av.

Det skulle med andre ord nok vært delt ut flere gule kort enn de tom Normann og Haugen fikk.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer