Brann scoret tre mål på 11 minutter

Her går Brann opp til 3-0 over Fredrikstad. Tre mål på 11 minutter. Og Drillo bevarte fatningen. Men da FFK rett etterpå ble fradømt en corner, eksploderte han.

FREDRIKSTAD (Dagbladet): Drillo har ikke vært kjent for å spurte de siste 15 åra. Han har stort sett fått sine spontane fotballanfall enten sittende eller stående. Men i går løp han - i fagets og rettferdighetens navn.

Du kan gjerne kalle spurten hans fra midtstreken og ned mot forlengelsen av 16-meteren en medisinsk sensasjon.

-  Det hadde litt å gjøre med at det nettopp sto 0-3, sier Drillo til Dagbladet.

Og:

-  Samtidig var den så klar at sjøl jeg som bare har ett øye, så at det var corner.

Drillo så at Fredrikstad ga bort minst to av tre scoringer også. Eller som han lakonisk legger det fram overfor Dagbladet:

-  Brann hjalp til på den første. Og for meg var det hele merkelig - vi var jo bedre enn vi har vært på lenge.

-  Vi gjorde en brukbar førsteomgang og så lå vi under 0-3.

 3-0:  Her nikker Bengt Sæternes inn overlegget fra spissmakker Robbie Winters. Lars Blixt og keeper Steinar Sørlie er nesten sjanseløse. Festfotball så langt fra Brann, men så ble de kjepphøye - og nesten tapere. Foto: Arnt E. Folvik
3-0: Her nikker Bengt Sæternes inn overlegget fra spissmakker Robbie Winters. Lars Blixt og keeper Steinar Sørlie er nesten sjanseløse. Festfotball så langt fra Brann, men så ble de kjepphøye - og nesten tapere. Foto: Arnt E. Folvik Vis mer

Og samtlige baklengs kom i løpet av 11 minutter. På de 450 foregående minuttene hadde Fredrikstad sluppet inn fire

Brann kortsluttet

Brann-trener Mons Ivar Mjelde danset med støtteapparatet sitt for hver gave Fredrikstad ga bort i nærheten av eget mål. I pausen var han faktisk så komfortabel at han ba spillerne om å gire litt ned. For tilbake på banen til andre omgang skulle Brann bare kontrollere borteseieren hjem uten å slite seg ut.

Da Bengt Sæternes ikke klarte å punktere matchen til 0-4 alene med FFK-keeper Steinar Sørlie gikk hele planen i vasken.

-  Hva som feiler oss - et godt spørsmål, sier Martin Andresen til Dagbladet.

-  Det kan vel bare kalles en kortslutning. For da Fredrikstad plutselig gjorde 1-3, raknet det totalt.

-  Og da det ble 2-3 minuttet seinere, ble det nesten panisk.

-  Det er farlig å bli for trygge, supplerer Brann-trener Mons Ivar Mjelde.

-  Vi skulle riktignok kontrollere andre omgang, og hovedfokus var hele tida å ikke gi Fredrikstad det første målet. Men så kom det etter at vi ikke maktet å drepe matchen, og så kom det ett til.

-  Akkurat det irriterer meg noe fryktelig.

Brann merker trykket

Mons Ivar Mjelde har brukt harde ord om eget lag den måneden Tippeligaen har vart. I går kveld var han bare lettet. For uansett hvordan man snur og vender på det - Brann tok tre poeng.

Og fikk et visst heng på tabellteten.

-  Og det er viktig. Tap eller uavgjort her ville gjort veien fram veldig lang. Men nå er vi bare tre poeng bak Start på andreplass. Det hjelper.

Mons Ivar Mjelde innrømmer også at Brann er et sårbart lag. Det sedvanlige presset i Bergen - det ingen årgang slipper unna - ligger over Brann Stadion denne sesongen også. Og derfor er Brann i stand til å rakne som i går kveld.

Fordi spillerne frykter trøbbel.

-  Jeg tror laget føler trykket utenfra, sier Mjelde.

-  Vi gikk jo opp i liminga sist (Bodø/Glimt hjemme). Og derfor står det jeg sa før sesongen fortsatt ved lag. Vi trenger tid og kamper på å få den roen og soliditeten som vil gjøre oss til et godt fotballag gjennom 90 minutter.

0-3 er mulig å snu

Drillo kan alt om fotballens farer og merkelige mekanismer. Og nettopp derfor, og fordi FFK ikke var noe 0-3-lag til pause, fortalte han spillerne at det kunne bli poeng i denne kampen også. Og det var ikke langt unna - Fredrikstad vant tross alt sjansestatistikken.

Uten at det er noen trøst.

-  På 0-5 hadde jeg gitt opp, sier Drillo.

-  Men ikke på 0-3 - det er mulig å snu 0-3. Og det viste vi også sjøl om vi ikke klarte det. Da Brann sluttet å kjempe, fikk vi den lille muligheten jeg håpet på.

16. mai reiser Fredrikstad til Ullevaal og serieleder Vålerenga. Allerede i morgen har FFK naboen Gresvig i cupen.

-  Jeg blir veldig overrasket om det spillet vi viste i denne kampen ikke holder mot Gresvig, sier Drillo.

-  Men mot Vålerenga på Ullevaal - skal vi ha muligheter der, kan vi i hvert fall ikke gi bort scoringer.

KAPPGJENGER: Her vil Drillo ha corner, og tramper ned til linjedommeren med en spenst som vile gitt disk i kappgang. Linjedommeren får refs før hoveddommer Per Ivar Staberg kommer til. Enige blir de aldri.