Brann senket av gamle helter

Petter Vaagan Moen og Torstein Helstad avgjorde for Lillestrøm.

• Lillestrøm - Brann 2-0

LILLESTRØM (Dagbladet): Bortelaget Brann var best de første 45 i Bergens-været på Åråsen, og Brann-trener Rune Skarsfjord var irritert over at laget hans ga bort initiativet.

- Vi var bedre enn Lillestrøm i førsteomgang, men så har vi 20 dårlige minutter i starten av andreomgang. Vi gjør mange tekniske feil, gir bort ballen altfor ofte, og spiller på oss sjanser imot.

Likevel vil ikke Skarsfjord fram med svartmalinga.

- Vi kan jo ikke legge oss ned og dø - vi må lære av egne feil og rette de opp.

Heading utenfor Etter åtte minutter uten noe som lignet en målsjanse, fikk plutselig Eirik Huseklepp og Brann en gigantisk en. En flott gjennombruddspassning fant Brann-spissen. Huseklepp rundet Kenneth Udjus i LSK-målet, men Anders Østli gjorde en heroisk jobb og hindret scoring da han stoppet skuddet på streken.

Den påfølgende corneren blei satt i mål av Martin Pusic, men dommer Per Ivar Staberg annulerte scoringa for offside.

Pusic var også nære ved å score snaut ti minutter seinere. Et innlegg fra Birkir Sævarsson traff østerrikeren på hodet, men headinga strøyk stolpen på feil side for gjestene fra Bergen.

Feilaktig annulering Lillestrøm hadde ballen mye, men slet med å trenge gjennom Brann-forsvaret i etablert spill. Heller ikke på de mange dødballen klarte hjemmelaget å gjøre det helt store, og da Petter Vaagan Moen først var presis med venstrefoten sin, var Piotr Leciejewski ute i feltet og rydda opp.

Da var bortelaget farligere. Amin Askar kom til en god skuddmulighet etter 25 minutters spill, men Udjus sto i veien.

Pusic opplevde å få to scoringer annulert i førsteomgang. Med to minutter igjen til pause blei Amin Askar spilt gjennom på høyrekanten. Asker fant en helt åpen Pusic inne foran mål, og han hadde små problemer med å sette ballen i åpen kasse. Dessverre for de rødkledde blei også dette målet avblåst for offside, noe som i ettertid kan sies å være svært tvilsomt.

Verken Askar eller Pusic var i offside.

- Dommeren tok feil, sier Pusic til TV 2.

Nytt LSK Om Brann hadde hatt de største sjansene i førsteomgang, var det Lillestrøm som umiddelbart tok tak i kampen i andreomgang, og skapte tre gode sjanser de første ti minuttene:

• Først fant Stian Ringstad spydspiss Torstein Helstad inne i Brann-feltet, men den rutinerte ringreven fikk ikke ordentlig dreis på avslutningen.

• Så fikk Petter Vaagan Moen en god mulighet fra 17 meters hold, men den tidligere Brann-spilleren traff ikke reint nok på ballen til å få den innenfor stengene.

• Da ti minutter av omgangen var spilt, landet en Vaagan Moen-corner perfekt på skallen til midtstopper Frode Kippe. Kanari-kapteinen fikk til en knallhard heading, men den blei noen centimeter for høy.

Men alle gode ting er som kjent fire og fem.

To kjappe mål Hjemmelaget fikk nemlig lønn for strevet da 13 minutter av omgangen var passert. Stian Ringstad slo et godt innlegg langs bakken, og inne i feltet ventet Vaagan Moen, som ikke hadde noen problemer med å styre ballen i mål fra kloss hold mot gamle lagkamerater, og dermed 1-0 til Lillestrøm.

Bare tre minutter seinere doblet Kanarifuglene ledelsen. Nok en gang var Ringstad som slo inn fra venstresida, og nok en gang var en tidligere Brann-spiller sist på ballen.

Denne gangen var det Torstein Helstad som fikk æren av å sette ballen i mål. Etter å ha sleivet litt på den første avslutningen, kranglet han ballen forbi Branns polske sisteskanse.

Dermed står LSK igjen med en sjelden hjemmeseier, mens Brann står med full pott hjemme og null poeng borte så langt denne sesongen.

- Det er alltid gøy å vinne fotballkamper. Nå har vi hatt presset på oss med dette spøkelset dere snakker om på hjemmebane. Da er det ekstra deilig å slå Brann og vinne på hjemmebane, sier Thorstein Helstad til TV 2.

FORNØYD: Torstein Helstad hadde grunn til juble etter å ha satt inn 2-0 mot sine gamle lagkamerater. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
FORNØYD: Torstein Helstad hadde grunn til juble etter å ha satt inn 2-0 mot sine gamle lagkamerater. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer