Brann sikret seg ny spiss

Talentfull, ung svenske.

(Dagbladet.no): Samme dag som Brann igjen føler behov for å fastslå at de ikke selger kaptein Martin Andresen i sommer, melder de også om kjøpet av en ny spiss.

20-åringen Joakim Sjöhage har i dag skrevet under en treårskontrakt med bergensklubben, en klubb han sjøl beskrev slik på søndag:

- De har en fin stadion og er et godt lag. Det er litt engelsk stil over dette, og jeg håper virkelig jeg får komme hit og spille, sa han til brann.no etter kampen mot Tromsø, som han overvar fra tribunen.

Unggutten kommer fra de svenske seriemesterne, Elfsborg, hvor han har slitt med å få spilletid i lagets lite spissvennlige 4-5-1-formasjon.

Dette skal være en viktig årsak til at han nå prøver lykken i nabolandet, hvor Brann tar imot og gir ham gode skussmål.

- Sjöhages fremste våpen er den store farten hans. Spissen regnes som en av de raskeste i Allsvenskan. Han har stor løpsvilje og er også en god avslutter. Samtidig er han og ung ambisiøs, beskriver Branns sportslige leder Roald Bruun-Hanssen for klubbens hjemmesider.

Han forklarer kjøpet med at Brann har flere angripere med kontrakter som går ut etter denne sesongen (Bengt Sæternes og Robbie Winters), og sånn sett kan det virke som kjøpet mest er en langsiktig investering.

Formelt sett er den tidligere Ajax-prøvespilleren uansett spilleklar fra og med neste Brann-kamp.

KLAR FOR BRANN: Elfsborgs Joakim Sjöhage (t.v.), her i aksjon mot HamKams Knut Henry Haraldsen, har bundet seg til Brann fram til 2010. Foto: GORM KALLESTAD/SCANPIX
KLAR FOR BRANN: Elfsborgs Joakim Sjöhage (t.v.), her i aksjon mot HamKams Knut Henry Haraldsen, har bundet seg til Brann fram til 2010. Foto: GORM KALLESTAD/SCANPIX Vis mer
MED DRAKTEN: Denne drakten kan Joakim Sjöhages ikle seg fra og med neste Brann-kamp.