Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Brann sirkler inn biljardkule-kaster

Videobildene fra kampen studeres nøye på Brann Stadion i dag.

(Dagbladet.no): I går kom det fram at en supporter kastet ei biljardkule mot Everton-målet og keeper Tim Howard under Uefacup-møtet i Bergen onsdag kveld.

Både supporterklubben Bataljonen og Brann-ledelsen reagerte med sjokk, ei tung kule i fart er livsfarlig.

Nå jobber bergensklubben med å få satt et bilde og navn på synderen. Kula ble kastet inn mot målet omlag 10 minutter før slutt.

Montasje på video

- Vi jobber med saken, vi har masse videoopptak fra flere kameraer. Vi holder på å sette opp en montasje fra da det skjedde, sier Jan Tore Guntveit, arrangementsansvarlig i Brann, til Dagbladet.no.

- Ingen er identifisert så langt?

- Nei, det er ingen som er direkte identifisert. Jeg håper på en avklaring i løpet av dagen.

- Har dere tro på at dere finner supporteren?

DOMMEREN FIKK KULA: Biljardkula havnet på gresset på Brann Stadion, og ble overlevert dommer Genov av kaptein Phil Neville. Den traff ikke keeper Tim Howard (skjult bak). Foto: Scanpix
DOMMEREN FIKK KULA: Biljardkula havnet på gresset på Brann Stadion, og ble overlevert dommer Genov av kaptein Phil Neville. Den traff ikke keeper Tim Howard (skjult bak). Foto: Scanpix Vis mer

- Vi har god tro på at vi skal finne vedkommende som utførte handlingen.

Og Brann er enda sikrere på hva som skjer med supporteren som tok med seg en biljardkule på Uefacup-kamp, for så å pælme den mot spillere.

Han eller hun blir utestengt fra Brann-kamper på livstid.

- Det finnes ingen formildende omstendigheter. Når du velger å ta med den type gjenstand på kamp, da planlegger du noe. Jeg klarer ikke å sette meg inn slikt, hvordan noen kan gjøre sånn, sier Brann-sjefen.

Kan utestenges fra e-cupen?

Guntveit bekrefter opplysningene fra Bergens Tidende i dag, at vedkommende som blir fersket med kula skal holdes erstatningsansvarlig. Brann kan vente seg bot på kule-hendelsen, som kom på toppen av banestormingen fra Everton-fansen onsdag.

- Det er det ingen tvil om, det er i tråd med våre holdninger. Dette har vi nulltoleranse for, dette skader fotballen og Brann, sier Guntveit.

Brann risikerer ikke bare bot, men også utestengelse fra e-cup når Uefa får rapporten fra Everton-kampen.

- Jeg har aldri hørt om at noen har kastet en biljardkule på banen tidligere, men i høst var der et tilfelle der en jernstang ble kastet mot Tottenhams keeper, sier en talsmann fra UEFA til BT.

OMTALES I ENGLAND: Kula som bommet på keeper Howard blir nevnt i The Times, Liverpool Daily Post og Daily Mail i dag.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media