Brann-sjef tror ikke VIF tar gull

Ikke skremt av Andresens storkjøp.

(Dagbladet.no): Foran Martin Andresen første sesong som spillende VIF-manager, har klubben forsterket stallen med Troy Perkins, Mohammed Abdellaoue, Bojan Zajic og Lars Iver Strand.

Onsdag kveld ble også Kristofer Hæstad og Bengt Sæternes presentert som VIF-spillere - uten at rivalens voldsomme opprustning skremmer sportssjefen til regjerende seriemester Brann.

På spørsmål om Vålerenga nå seiler opp som kommende sesongs største gullfavoritt, svarer Roald Bruun-Hanssen kontant:

- I hvert fall ikke i mine øyne.

Og utdyper:

- De har fått pengesterke investorer, som gir dem mulighet til å handle over en lav sko. Men de vil trenge tid på å få ting til å fungere, det tar tid å bli kjent med hverandre. Det er Martin (Andresen) helt sikkert forberedt på, sier Bruun-Hanssen til Dagbladet.no.

Ingen sure miner

Han synes ikke det føles rart at to av spillerne som bidro til Bergens første seriegull på 44 år kommende sesong spiller for erkerivalen.

STERKE PÅ PAPIRET: I dag ble Kristofer Hæstad og Bengt Sæternes presentert som VIF-spillere, i rekken av flere siden Martin Andresen kom til klubben. De mange forsterkningene til tross: Branns sportssjef synes ikke Vålerenga seiler opp som den gullfavoritt foran kommende sesong. Foto: SCANPIX
STERKE PÅ PAPIRET: I dag ble Kristofer Hæstad og Bengt Sæternes presentert som VIF-spillere, i rekken av flere siden Martin Andresen kom til klubben. De mange forsterkningene til tross: Branns sportssjef synes ikke Vålerenga seiler opp som den gullfavoritt foran kommende sesong. Foto: SCANPIX Vis mer

- Jeg ønsker dem lykke til i VIF. Martin og Bengt har vært gode kompiser lenge. Det var ikke så overraskende at Bengt gikk til Vålerenga når de har en sånn relasjon, og han ikke lyktes helt i Odense, sier han.

Da Sæternes på eget ønske forlot Brann i juli i fjor, uttalte Bruun-Hanssen at Brann aksepterte Sæternes\' beslutning om å avslutte karrieren i utlandet.

Når han nå likevel returnerer til en Tippeligakonkurrent etter bare et halvt år, er det ingen sure miner å spore hos Branns sportssjef.

- Overhodet ikke. Bengts kontrakt med Brann gikk ut i 2007, spørsmålet var om han ville forlenge eller ikke. Når han ikke ønsket det var det like greit å selge. Vi hadde ikke noen avtale om at han skulle avslutte i Danmark eller noe sånt.

- Er du overrasket over hvor aktive Vålerenga er på spillermarkedet?

- Vi forventet at de skulle være aggressive, ut i fra den avtalen som ble offentliggjort når Martin ble spillende manager, sier Bruun-Hanssen.

Stresser ikke med spillerkjøp

Brann har på sin side ikke forsterket laget siden sesongslutt. Sentrale spillere etterlyste spillerkjøp etter den siste gruppespillskampen i UEFA-kampen mot Basel, men Bruun-Hanssen avviser at Brann har hastverk.

Brann-sjef tror ikke VIF tar gull

- I forhold til den troppen vi tok gull med i 2007, er én spiller ute: Martin Andresen. Folk trenger ikke være voldsomt ivrige og etterlyse forsterkninger, vi vil jobbe med det når vi har avklart med våre gode medspillere fra Hardball at vi har den ryggdekningen vi trenger, sier han.

Men den ene spilleren som er borte var ingen hvem som helst - mange mener Martin Andresen var den viktige enkeltspilleren på Branns gullag.

- Er du trygg på at dagens Brann-stall er kapable til å vinne seriegull i 2008?

- Ja, jeg er ikke i tvil om at det laget vil utvikle seg. Men hvis den rette spilleren dukker opp, vil vi forsøke å få det til, forsikrer han.

Brann-sjef tror ikke VIF tar gull
<B>IKKE SKREMT:</B> Roald Bruun-Hanssen forventet at Vålerenga ville bruke mye penger på nye spillere.
<B>GODE KOMPISER:</B> Martin Andresen og Bengt Sæternes.