VOND AVSLUTNING: Brann-trener Rikard Norling måtte akseptere at Fredrikstad utliknet tre minutter på overtid i gårsdagens oppgjør i Obosligaen. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB Scanpix
VOND AVSLUTNING: Brann-trener Rikard Norling måtte akseptere at Fredrikstad utliknet tre minutter på overtid i gårsdagens oppgjør i Obosligaen. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB ScanpixVis mer

Brann-sjefen redd for å såre egne spillere: - Må analysere meg selv

Rikard Norling.

FREDRIKSTAD (Dagbladet): Brann var på god vei mot seier i lagets første kamp siden 1986 i landets nest øverste divisjon i går, men tre minutter på overtid utliknet Henrik Kjelsrud Johansen til 1-1 for Fredrikstad.

Brann var det beste laget alt i alt i plankebyen, men maktet altså ikke ta tre poeng mot opprykksrivalen fra Østfold. Men selv etter å ha fått en scoring feilaktig annullert for offside og sett Fredrik Haugen bli utvist, var Brann-trener Rikard Norling ikke opptatt av syndebukker.

- Veldig, veldig surt, sier han til Dagbladet etter å ha mistet to poeng helt på tampen.

- Vi har relativt god taktisk kontroll på kampen. Vi skaper litt sjanser hele veien, men vi lar dem styre spillet litt. Samtidig klarer vi ikke forvalte sjansene våre, sier han.

Selvkritisk Norling, som møtte mye kritikk da Brann rykket ned i fjor, er imidlertid mest opptatt av å finne ut hva han selv kunne ha gjort bedre.

Etter at Fredrik Haugen hadde filmet seg til sitt andre gule kort, gjorde nemlig svensken to bytter på relativt kort tid.

Alejandro Castro kom inn for Kristoffer Larsen, mens Erik Huseklepp ble byttet ut til fordel for Azar Karadas, som skulle markere FFKs midtstopper Johan Hammar.

- Jeg må se på hva jeg kunne gjort bedre de siste minuttene. Hvis jeg snakker om selve byttene, kommer jeg til å såre noen, og det har jeg ikke tenkt til. Jeg må se på hva jeg selv kunne gjort bedre, sier Norling.

- Dere ble veldig baktunge på slutten?

- Kanskje. Det må jeg analysere. Før utlikningen løp en av deres spillere over hele banen med ballen før han fant en lagkamerat på lengste stolpe. Vi kan ikke si oss fornøyde med dette og kalle det en slump. Jeg må analysere dette for min egen skyld.

Bitter Huseklepp Erik Huseklepp viste tidvis glimt av sitt gamle jeg i går. Han hadde en avslutning i stanga tidlig, og sendte altså Brann i ledelsen før pause.

30-åringen legger ikke skjul på at FFKs utlikning var en tung pille å svelge.

- Det er fryktelig bittert fordi de scorer så seint. Vi var det beste laget og skapte flere sjanser enn dem. Men det er lite å gjøre med nå. Vi får heller ta tre poeng i neste kamp (mot Strømmen), sier han.

Fredrikstad-trener Håkon Wibe-Lund, som i likhet med Norling håper på opprykk, ble ikke spesielt imponert over Brann i går.

- De var omtrent på det nivået vi hadde regnet med, men før pause var ikke vi på det nivået vi skal være, og som vi har vært på i hele vinter. Men det var utrolig godt å se at vi kom opp der i 2. omgang, og at vi etter min mening får en fortjent utlikning, sier han til Dagbladet.

- Ble du skremt av Brann?

- Nei, ikke i det hele tatt.