Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Robotmaskot skal glede langtidssyke barn

Brann skaffer robotmaskot for å få langtidssyke barn på kamp

Brann gjør som Everton. En leukemisyk seksåring får være maskot på Brann-kamp takket være en robot, skriver BA.

ROBOTMASKOT: Everton var første laget i Premier League som skaffet en virtuell maskot. Foto: AFP PHOTO / Oli SCARFF
ROBOTMASKOT: Everton var første laget i Premier League som skaffet en virtuell maskot. Foto: AFP PHOTO / Oli SCARFF Vis mer

Seksåringen som er bosatt utenfor Stavanger har akutt lymfatisk leukemi. Krefttypen innebærer en to og en halvt års behandling på Haukeland sykehus, og han er for syk til å dra på stadion for å se favorittlaget spille.

Gjennom en robot kan han likevel komme tett på heltene sine. Roboten er utviklet av selskapet No Isolation.

- Ambisjonen vår er å synliggjøre hvordan mobilteknologi kan gjøre fantastiske ting og gjennom det hjelpe langtidssyke barn ut av sosial isolasjon. Inspirasjonen kom da vi så noe lignende var gjort i England og diskuterte ideen med Brann, sier kommunikasjonsrådgiver i Telia, Kristian Fredheim, til BA.

Seksåringen ble Brann-fan etter at Brann-spillerne regelmessig har besøkt Barneklinikken.

- Vi syns det var en veldig fin måte å gi Erik en sjanse til å komme enda tettere på oss. Vi har sagt at Brann skal være en klubb som tar samfunnsansvar, og det gjør vi i flere sammenhenger. Dette passet jo som hånd i hanske til denne visjonen, forteller Camilla Schultz, kommersiell leder i Brann.

23. april i år fikk tenåringen Jack McLinden være første virtuelle maskot i Premier Leagues historie da favorittlaget Everton spilte mot Newcastle.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media