Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kristiansund - Brann i Eliteserien 2017

Brann skal slå tilbake: - Vi var forbanna etter Tromsø-kampen

Det var stor irritasjon i Brann etter at Wangberg stjal seieren i Tromsø.

JUBEL: Det var Simen Wangberg og Tromsø som kunne juble sist på Alfheim. Da stanget den tidligere Brann-stopperen inn 1-1 i sluttminuttene. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
JUBEL: Det var Simen Wangberg og Tromsø som kunne juble sist på Alfheim. Da stanget den tidligere Brann-stopperen inn 1-1 i sluttminuttene. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): Mandag drar Brann til Kristiansund for sesongens andre bortekamp. I den første bortekampen for sesongen, «ranet» Tromsø med seg ett poeng etter mål i kampens siste spilleminutt.

- Det har vært en god start. Men vi var forbanna i Tromsø hvor vi fortjente seier. Baklengsmålet på slutten der irriterte oss helt inn mot Godset-kampen. Det kan bli en god start med videreføring i dag, sier Branns sportssjef Rune Soltvedt til Dagbladet.

IRRITERT: Rune Soltvedt var ikke fornøyd da Wangberg nikket inn utligning til 1-1 på Alfheim i sluttminuttene. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
IRRITERT: Rune Soltvedt var ikke fornøyd da Wangberg nikket inn utligning til 1-1 på Alfheim i sluttminuttene. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Vis mer

Det er ikke første gangen Brann har avgitt poeng på bortebane. Bergenserne har over lengre tid hatt et bortespøkelse. Den trenden ønsker Soltvedt å snu.

- Jeg vet ikke hvordan statistikken, men vi var gode hjemme i fjor. Vi er nødt til å ta jevnt og trutt for å være med på øvre halvdel. Vi har sterk nok stall til å klare det. Hvis det er en trend, håper jeg vi kan snu det denne sesongen.

Møter tidligere Brann-spiller

Sist var det tidligere Brann-spiller Simen Wangberg som hindret seier. Denne gangen er det Henrik Gjesdal som skal i dyst mot gamleklubben.

- Han er ikke gammel, men fortsatt ung. Han er sulten og har lyst til å vise at han er en god bergenser som spiller Eliteserien. Han gleder seg. Henrik starter, bekrefter KBK-trener Christian Michelsen til Dagbladet.

Soltvedt husker KBK-stopperen, og sier man får se hvem gjensynet blir gøy for.

- «Henken» ja. Vi møter hele tiden bergensere og hordalendinger, og spillere som har vært innom oss. Men det er kjekt at han har fått en klubb hvor han på øverste nivå. Det er gøy. Så får se hvor gøy det blir for enten den ene eller andre, sier Soltvedt.

GAMMEL KJENNING: Henrik Gjesdal skal prøve å stoppe sin tidligere arbeidsgiver Brann. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
GAMMEL KJENNING: Henrik Gjesdal skal prøve å stoppe sin tidligere arbeidsgiver Brann. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer

Han tror det blir en slite- og duellkamp på oppgraderte Kristiansund Stadion.

- Jeg forventer en tøff og tett kamp. Det blir helt sikkert jevnt. De har en hurtig kunstgressbane, så det kan gå fort. Jeg forventer mye dueller og tøffe tak. Jeg tror kanskje ikke det blir verdens mest finspilte kamp. Oppsummert tett og jevnt, med mange dueller.

«Jeg tror kanskje ikke det blir verdens mest finspilte kamp» Rune Soltvedt

Kristiansund-treneren øyner håp på hjemmebane, men er klar på at de må være på topp.

- Jeg forventer å møte et godt lag som tok sølv i fjor, og er tøff å hanskes med. På vårt beste kan vi hamle opp med de, i alle fall hjemme. De er godt orginiserte, og vi må være på topp KBK-nivå. Det har jeg troen på, sier Michelsen.

Folkefest i Kristiansund

Billettene til mandagskampen har blitt revet bort. Interessen i Nordmøre er stor om dagen, men det har Brann kjent på før.

- Det er veldig kjekt. Norsk fotball trenger å få folk tilbake på tribunen og gode rammer rundt kampene. Jeg merket i 2015 at de lager stemning der oppe med fulle tribuner, forteller Soltvedt.

Michelsen tror de gode tidene fortsetter på Kristiansund Stadion.

- Det er stor entusiasme i byen, og et sulteforet publikum. Jeg tror dette vil fortsette i de neste kampene også. Det er moro å være med på for alle parter. Det er en gulrot å dele trepoengere hjemme.

SULTEFORET: Michelsen sier interessen er stor hos et sulteforet publikum i Kristiansund. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
SULTEFORET: Michelsen sier interessen er stor hos et sulteforet publikum i Kristiansund. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix Vis mer

Interessen rundt laget har ikke falmet tross den tøffe starten mot Molde, Odd og nå Brann.

- Det har vært en brutal start på hverdagen, og vi har fått testet oss mot de beste. Man kan se på det som synd på oss selv, men i Kristiansund velger vi å se positivt på det. Vi blir kjent med nivået, og blir litt bedre hver dag. Det er ingen som kan lære oss så mye som de. Vi tar læring fort, forteller Michelsen.

- Vi kan hamle opp med de beste

Da Dagbladet snakket med Kristiansund BKs kaptein, Dan Peter Ulvestad, før sesongen, fortalte han at laget kan yppe med de beste.

- Har vi en god dag tror jeg vi kan hamle opp med de beste. Det gjelder bare for oss å være der oppe nok, og at vi ikke faller ned. Klarer vi å komme opp mot 100 prosent hver gang, så tror jeg vi klarer å bite fra oss i Eliteserien, sier Ulvestad.

OVERLEVE: Dan Peter Ulvestad har bestemt seg for at det blir Eliteserie-spill i Kristiansund også i 2018. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
OVERLEVE: Dan Peter Ulvestad har bestemt seg for at det blir Eliteserie-spill i Kristiansund også i 2018. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer

Selv om stemningen var på topp sist, ønsker Soltvedt å ødelegge festen for hjemmefansen også denne gangen. Et straffemål skilte lagene da de møttes i OBOS-ligaen i 2015.

- Vi ønsker så klart å vinne. Da vet vi at vi må ta med oss selvtilliten fra de to forrige kampene, og ellers legge de bak oss. Det blir noe helt annet her. Vi må klare å nullstille oss. Klarer vi det har jeg stor tro på at stallen og laget kan vinne.

Ulvestad tror nedrykkskampen blir jevn og tett. Han forteller at det er viktig med en god start og marginer for å overleve.

Hvem rykker ned?

- Ikke oss i alle fall, det er det eneste jeg har bestemt meg for. Bortsett fra det ser jeg mange spår Sandefjord og Stabæk, men jeg tror det er flere som kan blande seg inn der. Så lenge det ikke står Kristiansund der er det greit for meg.

Kristiansund BK møter SK Brann mandag kl. 19.00. Kampen sendes på MAX.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media