Eliteserien

Brann slaktes: - Skremmende svake

Brann var sjanseløse i seriestarten mot Viking.

TAPTE: Kåre Ingebrigtsen Brann-lag slaktes etter seriepremièren. Foto: NTB
TAPTE: Kåre Ingebrigtsen Brann-lag slaktes etter seriepremièren. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Viking - Brann 3-1 (1-1)

Nærmest alle eksperter tipper en lang og vanskelig sesong for Brann. I sesongoppkjøringen har bergenslaget slitt og sesongstarten ble ikke bedre.

Etter en svak start på kampen, kom gjestene fra Bergen mer med i oppgjøret etterhvert. Likevel tok Viking med seg en fortjent 3-1-seier i seriepremieren.

- Brann har vært skremmende svake i Stavanger. De er alt annet enn et samlet og solid kollektiv, skrev TV 2-ekspert Jesper Mathisen på Twitter.

- Det ser svakt ut i Brann, dårlig organisert, skrev Tom Nordlie som svar på Mathisens Twittermelding.

Brann-spiller Kristoffer Barmen erkjenner at laget har litt å jobbe med.

- Det er kjekt å komme i gang med serien igjen, men spillet vårt stemte ikke. Vi må hjem og jobbe å se hva vi kan gjøre bedre, sa Barmen etter kampen.

Viking-kjør

De første 15 minuttene var et eneste stort Viking-kjør. På rekke og rad hadde Vevatne, Berisha og Torstenbø hver sin gode mulighet. Da var det ikke overraskende at Viking tok ledelsen etter 20 minutter.

Joe Bell spilte fri Samuel Kari Fridjonsson, som dunket ballen forbi Håkon Opdal i Brann-målet.

Men så utliknet gjestene fra Bergen like før pause. Daouda Bamba headet inn et hjørnespark og dermed var Brann fullt med i kampen før den andre omgangen.

- Hvis Kåre Ingebrigtsen kunne blåst av denne kampen nå, med dette resultatet, tror jeg han ville gjort det, mente Eurosport-ekspert Joacim Jonsson rett etter pause.

Den andre omgangen startet jevnt og Brann hang mye bedre med etter pause. Da dukket Vikings storscorer Veton Berisha opp.

Avgjorde

20 minutter ut i den andre omgangen tok Viking ledelsen igjen. Kristoffer Barmen mistet ballen til Joe Bell på midtbanen. Sistnevnte sendte ballen ut til Kevin Kabran som spilte Veton Berisha alene med keeper.

Han rundet Opdal og satte inn 2-1.

Brann løftet seg noe og den andre omgangen var jevn, men ti minutter før slutt falt avgjørelsen. Torsteinbø slo hurtig lavt inn foran mål. Der var Berisha i duell med Didrik Blomberg. Blomberg er uheldig og satte ballen i eget mål.

- Game, sett, match, sa Joacim Jonsson i Eurosport-studio.

Det var det også. Viking trilla ball og styrte inn seieren.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer