Brann slapp med skrekken etter marerittstart

Uavgjort mot Jerv.

• Jerv - Brann 2-2 (2-0)

(Dagbladet): Brann har ikke hatt den optimale starten på sesongen i Obos-ligaen. Laget mange har tippet som soleklar opprykksfavoritt står med èn seier, ett tap og to uavgjort så langt.

I dag fikk de en skrekkstart mot Grimstad-klubben Jerv. Til pause var stillingen 2-0 til hjemmelaget, etter en keepertabbe og dårlig forsvarsspill.

STRAFFESCORING: Erik Huseklepp.
Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
STRAFFESCORING: Erik Huseklepp. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix Vis mer

Men Rikard Norling gjorde grep foran andre omgang, og Brann sto opp i ringa. De kjempet seg tilbake til 2-2, og slapp dermed med skrekken.

- Det er sterkt av guttene, sier Rikard Norling til C More.

- For oss er nok dette viktig. Å gå til pause som vi gjorde nå krever en god psyke, og vi kjemper og får uttelling. For det mentale var det veldig viktig.

Keepertabbe De to lagene fulgte hverandre tett de første tjue minuttene, men så tok Jerv mer og mer over.

Da scoringen kom for hjemmelaget etter en drøy halvtime, var det ikke ufortjent. Et hjørnespark ble slått inn i boksen, der keeper Kenneth Udjus forsøkte å bokse ballen vekk. Han bommet, og ballen havnet på hodet til Alexander Lind som fikk en enkel jobb med å heade inn en ledelse for hjemmelaget.

Ved nesten halvspilt kamp kunne Jan Jensen sette punktum for det som da ble en marerittomgang for Bergenslaget.

- Hva tenker de på? Ballen ble lagt inn i feltet, der Jensen fikk stå helt umarkert og enkelt kunne doble ledelsen.

- Hva er det Brann-forsvarerne tenker på? utbrøt C More-kommentator Arve Fuglum.

Brann-kaptein Erlend Hanstveit vedkjenner overfor C More at omgangen er under pari fra rødtrøyene.

- Det er en dårlig omgang. Vi er ikke der vi skal være. Etter de første 20 stresser vi og gjør dumme ting. Vi må bare gå på andre omgang med full energi, sier Hanstveit.

Straffescoring Foran andre omgang gjorde Brann store endringer: Larsen og Castro ut, Orlov og Haugen inn. I tillegg gikk Acosta ned som midtstopper, og Karadas opp på topp.

Det ga resultater raskt. Etter bare sju minutter skaffet innbytter Jakob Orlov straffe. Fra ellevemeteren var Erik Huseklepp sikker, og satte ballen i mål og sendte dermed Brann inn i kampen igjen.

Ti i minutter senere kunne Orlov sette lagene likt med sin utlikning. Norlings bytter viste seg å gi et veldig forbedret Brann-lag i andre omgang.

- Det er viktig at vi kommer tilbake, og vi skulle gjerne hatt tre. Men etter den åpningen må vi være fornøyde med ett poeng. Vi fikk en virkelig tordentale i pausen, sier Erik Huseklepp til C More.

Men det spørs likevel om Norling og Brann er fornøyd med bare ett poeng mot Grimstad-laget.