- Brann slår mest langt av alle i Norge

VIF-Martin forbereder spillerne på luftkrig i Bergen.

MØTER GAMLEKLUBBEN: Vålerenga-trener Martin Andresen har forberedt seg godt til kveldens storkamp mot Brann. Han mener Brann er er det laget i Tippeligaen som slår flest lange baller.
Foto: Marit Hommedal / Scanpix
MØTER GAMLEKLUBBEN: Vålerenga-trener Martin Andresen har forberedt seg godt til kveldens storkamp mot Brann. Han mener Brann er er det laget i Tippeligaen som slår flest lange baller. Foto: Marit Hommedal / ScanpixVis mer

Følg og se Brann - Vålerenga fra klokka 19 i fotballstudio.

VALLE (Dagbladet): Vålerengas siste treninger på Valle levnet liten tvil om hva Martin Andresen forventer i møtet med Brann i kveld:

En potensiell forsvarsfirer med Joachim Thommasen, Andreas Nordvik, Simon Andreas Larsen og Dawda Leigh tok stilling foran Lars Hirschfeld inne i boksen, og fikk oppgaven med å vinne dueller og rydde unna alle polballene som ble sendt deres vei fra motsatt banehalvdel.

- Det trener vi på på grunn av Brann. Brann er det laget i Norge som slår mest langt, så vi må forberede oss på det, sier VIF-trener Andresen til Dagbladet.

Spørsmålet før kveldens kamp er imidlertid hvem som skal vinne de duellene mot Kim Ojo og co, for VIFs forsvarsfirer har huller.

Fortsatt svimle André Muri er ute med sin hodeskade, mens Joachim Tommasen hadde sin første fulle trening på seks-syv uker i går.

Derfor var det kanskje heller ikke så rart at Martin Andresen ropte ut høyt et par gloser vi ikke kan sette på trykk da Andreas Nordvik gikk hylende i bakken etter en duell med Hirschfeld mot slutten av økta.

- Vi må tåle at det er en spiller ute, men vi har ikke mange midtstoppere. Når Fedor Ogude også halter litt, så har vi bare to. Vi har spillere som kan spille på flere plasser, men vi har ikke mange alternative bytter i forsvaret, så det hadde vært kjedelig om Nordvik hadde blitt skadet, sier Andresen, lettet over å høre at stopperen kunne jogge i garderoben.

- Hvor mye betyr det at Muri er ute?

- Vi savner naturligvis ham, han har vært en klippe i forsvaret lenge. Men nå har vi fått litt tid på oss, og Joachim Thommasen kommer sakte, men sikkert tilbake. Det skal gå bra, sier VIF-sjefen.

Vålerenga har ikke hatt noen drømmestart på sesongen de heller, men de har i det minste tatt mer enn de tre fattige poengene Brann har samlet så langt.

Eks-bergensboer Andresen vil imidlertid ikke være med på at presset på Brann nødvendigvis er en fordel for Vålerenga i helga.

- Det er alltid morsomt og tøft på Brann Stadion, men jeg tror presset på dem kan slå begge veier. Det er umulig å vite, de kan bli engstelige, eller de kan få ekstra motivasjon av det. Brann er gode, men vi kan slå dem på en god dag, sier han.