FERDIG: Diego Guastavino får reise hjem til Sør-Amerika etter to år i Bergen og Brann. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Scanpix
FERDIG: Diego Guastavino får reise hjem til Sør-Amerika etter to år i Bergen og Brann. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / ScanpixVis mer

Brann slipper Guastavino

Neste klubb i Europa må betale.

(Dagbladet): Diego Guastavino ønsket ikke å komme tilbake til Bergen og Brann etter juleferien.

Nå har uruguayaneren kommet til enighet med Brann om å avsluttet angrepsspillerens kontrakt, det melder klubbens hjemmeside.

- Bakgrunnen for dette er at spillerens familie har et sterkt ønske om å vende hjem til Uruguay, og dermed ønsket Diego å få terminert kontrakten. Klubben har forståelse for hans familiære utfordring, og derfor har vi valgt å akseptere Diegos ønske, sier Rolf-Magne Walstad til Brann.no.

Allerede før jul bekreftet spillernes rådgiver at Guastavino ønsket å bli Uruguay i 2012, fordi kona mistrives i vestlandsbyen.

Guastavino kom til Brann fra Lyn i august 2009. Han blir stående med 68 kamper og 20 mål i den røde trøya. Opprinnelig hadde den tekniske spilleren en avtale ut neste sesong.

Brann går med på å slippe angriperen fordi hans neste klubb må betale bergenserne før de skriver kontrakt med 27-åringen.

- Vi har sikret oss rettigheter til spilleren utover den opprinnelige kontraktslengden, og håper dermed at dette blir en god avslutning for både Brann og Diego, sier Walstad til klubbsida.

Ifølge bt.no har Brann krav på en overgangssum dersom Guastavino reiser tilbake til en europeisk klubb før sommeren 2013.