SEIRET: Eliteseriekampen i fotball mellom Brann og Sogndal på Brann Stadion. Kristoffer Barmen ble matchvinner da bergenserne vant 2-1. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
SEIRET: Eliteseriekampen i fotball mellom Brann og Sogndal på Brann Stadion. Kristoffer Barmen ble matchvinner da bergenserne vant 2-1. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpixVis mer

Eliteserien, fotball

Brann slo lillebror etter ufrivillig komikveld i Sogndal-forsvaret:
- «Shit happens»

Tøffe dueller, en haug med frispark midt på banen, få målsjanser og et Brann-lag som karret til seg tre viktige poeng i kampen om medaljeplass, ble fasit i regnværet i Bergen i kveld.

  • Brann-Sogndal 2-1 (1-1

(Dagbladet): Tidvis øsende vestlandsvær, da storebror Brann og lillebror Sogndal møttes til vestlandsderby. Brann snuser på medalje, mens innerst i Sognefjorden kjemper de for å ikke havne i nedrykkssumpen i høst.

Det var imidlertid lite som skilte de to lagene i første omgang. Men Brann startet best.

Komikveld
Etter kun ni minutter blir det ufrivillig komikveld i Sogndal-forsvaret.

Per Magnus Steiring skal klarere på rundt 11 meter, men sleiver så mye at det må beskrives som tragikomisk.

En våken Deyver Vega snapper ballen, og setter ballen kaldt i mål.

- Shit happens. Det var glatt og det var vrient å treffe ballen i akkurat den situasjonen. Kjipt at det i tillegg ser litt dumt ut, men heldigvis ble ikke målet avgjørende for kampen. Det hadde vært ekstra bittert, sier Per Magnus Steiring.

Bergen 20170909.
Branns Deyver Vega sendte Brann i ledelsen 1-0 under eliteseriekampen i fotball mellom Brann og Sogndal på Brann Stadion.
Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
Bergen 20170909. Branns Deyver Vega sendte Brann i ledelsen 1-0 under eliteseriekampen i fotball mellom Brann og Sogndal på Brann Stadion. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Vis mer

Steirings comeback
Kvarteret senere får Per Magnus Steiring lov til å sitte på hjem med resten av sine lagkamerater til Sogndal. Et vakkert slått innlegg fra Reiss Greenidge lander på hodet til Steiring, som kontrollert header inn til Eirik Schulze, som header ballen videre i mål fra fem meter.

Branns Bismar Acosta og Ruben Kristiansen rotet det litt til i forkant av scoringen, da de begge slapp markeringene på Steiring og Schulze.

To mål på to sjanser var stort sett fasit for første omgang i Bergen, der ingen av lagene imponerte spillemessig.

Brann på hugget
Bergenserne var mest i støtet da dommeren blåste i gang kampen etter pause. Det tok kun tre minutter før Branns målfarlige midtbanespiller, Kristoffer Barmen dukket opp.

Som så mange ganger før i sesongen, kom det innlegg foran mål fra Fredrik Haugen. Barmen lusket alene inne i femmeterfeltet, og kunne lett sette ballen i mål da innlegget kom.

Barmen har i løpet av sesongen spilt seg opp til å bli en av Norges mest målfarlige midtbanespillere.

Piotr i form
Sogndal hadde flere sjanser mot slutten av kampen, men en meget opplagt Piotr Leciejewski vartet opp med et par klasseredninger. Branns polske keeper har vært borte i syv uker, men gjorde en vellykket retur i buret i kveld.

Brann dominerte ikke mot lillebror Sogndal, i en kamp som var mer preget av tøffe dueller på glatt føre, enn underholdning og mange sjanser til begge lag.

Burde vært uavgjort
- Akkurat slik som forventet. Det ble tøft, det ble vått og det ble hardt. I dag er jeg stolt over spillerne mine. At vi tapte er alltid kjipt. Kampen mot Brann var egentlig en typisk uavgjort-kamp. Og det resultatet hadde nok vært rettferdig i kveld, sier Sogndal-trener Eirik Bakke.

Brann-trener Lars Arne Nilsen er enig.

- I kveld var det stort sett bare poengene som gledet. Vi visste det ble tøft, og greide å holde stand mot store og tøffe Sogndal-spillere. Men målene kom etter spill langs bakken. Det var forskjellen på de to lagene i dag; vi var bedre langs bakken, og mest effektive, sier treneren.

Brann har nå andreplassen på tabellen, før Sarpsborg møter Vålerenga i morgen, søndag. Sogndal ligger farlig til på plassen rett over kvalik.