Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Brann sløste bort seieren

Zavrl senket egen skute.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Brann - Start 0-1 (0-1).

Mange hadde spådd festfotball på Brann stadion i kampen mellom Brann og Start. Men at hjemmelaget skulle dominere så til de grader hadde nok de færreste trodd. Bortsett fra de første 25 minuttene var det omtrent bare ett lag på banen. Men da Brann tok over hadde Start allerede fått målet de trengte.

Stefan Bärlin kom på et løp på venstre. Innlegget fra svensken var så presist at en stakkars stoppervikar Janez Zavrl satte ballen i eget nett, idet han prøvde å klarere.

Samme Bärlin hadde en kjempemulighet til å øke til 2-0 bare fire minutter seinere, men det var det.

Totaldominans

Anført av Martin Andresen og Petter Vaagan Moen på midten tok serielederen bare mer og mer over. Etterhvert virket det også uungåelig at de røde skulle sette ballen i nota.

Regnet satte inn over Brann stadion i pausa, men det så bare ut til å favorisere hjemmelaget. Robbie Winters, Charlie Miller, Petter Vaagan Moen og Bengt Sæternes ganger to, hadde alle gode muligheter til å utlikne, men Rune Nilssen hadde englevakt i Start-buret.

- I dag gikk det bra. Jeg var litt heldig, men også veldig konsentrert, uttalte en glad Nilssen til TV2, etter å ha mottatt kanalens pris som banens beste.

AVGJORDE:  Branns stoppervikar Janez Zavrl setter ballen i eget nett, noe som også ble kampens eneste scoring. Foto: Scanpix
AVGJORDE: Branns stoppervikar Janez Zavrl setter ballen i eget nett, noe som også ble kampens eneste scoring. Foto: Scanpix Vis mer

- I andre omgang presset de oss. De hadde mange sjanser, men vi hadde marginene på vår side.

Men kvarteret før slutt virket det som om Brann allikevel skulle få lønn for strevet.

Nok en straffebom

Bård Borgersen holdt brytetak på Sæternes på et Brann-frispark, og dommer Brage Sandmoen pekte helt korrekt på straffemerket.

Men forsøket fra Miller var verken velplassert eller spesielt hardt, og igjen sto Nilssen i veien. Det ikke mange så før reprisene etter kampen var at Start-målvakta sto en meter ute fra streken idet straffesparket ble tatt.

Dette var forøvrig Branns fjerde straffebom denne sesongen.

- Jeg forandret mening i tilløpet, forklarte Charlie Miller etter kampen.

- Keeperen reddet straffen, han er en helt.

image: Brann sløste bort seieren

- Jeg er skuffet i dag. Jeg var generelt dårlig gjennom hele kampen.

Brann fortsatte bare å male på, men det virket som om lufta hadde gått ut av den beryktede ballongen etter straffebommen.

- Vi kunne ha spilt til i morgen tidlig uten å ha scoret, sa Brann-trener Mons Ivar Mjelde etter kampen.

- Og det skyldes en kombinasjon av uflaks og udyktighet.

- Lettet, glad og stolt

Mot slutten av omgangen fikk innbytter Todi Jsnsson to gode muligheter til å punktere kampen, men ved begge anledninger var Håkon Opdal pålitelig i Brann-målet.

- Jeg er lettet, glad og stolt, sa Start-trener Stig Inge Bjørnebye etter sin andre strake seier ved roret i klubben.

- Bildet ble totalt snudd i andre omgang, da kjører de oss. Men vi hadde en fornuftig plan som vi gjennomførte proffesjonelt. Nå er det god stemning i garderoben.

  • Din mening: Brann står nå med to strake tap. Er gullet som virket så sikkert i ferd med å glippe?