Brann snøt ham for gullet i 1963

Lyn sløste bort samme forsprang som Brann har nå ...

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Sist gang et lag klarte å rote bort et forsprang på to seire med fem serierunder igjen, var i 1963, skrev VGs fotballstatistiker, Geir Juva, i går.

Ja nettopp, i 1963 - året da Brann sist vant serien, etter at Lyn ledet med fire poeng (seier ga da to poeng) fem runder før slutt. I år, 44 år seinere, leder Brann seks poeng foran Stabæk med fem runder igjen å spille.

- Vår erfaring viser jo at det er mulig å rote bort en slik ledelse. Alt er mulig så lenge det er poeng å spille for, sier Lyn-veteranene Ola «Dukk opp» Stavrum og Andreas Morisbak til Dagbladet.no.

Europacup-kamp skapte trøbbel

I 1963 spilte de for et fremadstormende Lyn. Lenge så alt veldig bra ut - Lyn banket blant annet Brann 6-0 midt under festspillene i Bergen (Lyn slo også Brann 6-0 i år, på Ullevaal) - før alt raknet fullstendig mot slutten.

- Jeg tror det skyldtes at vi spilte en bortekamp mot Borussia Dortmund, i det som da tilsvarte Champions League. Dette førte til at vi gikk på en smell i neste kamp, og så dro vi med oss dette videre. Det var sjølsagt skuffende, sier Stavrum i dag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer