Brann snublet mot tabelljumbo og tapte to poeng

Sandnes Ulf imponerte.

Brann - Sandnes Ulf - 1-1 (0-0)

BERGEN (Dagbladet): Brann har som tradisjon å spille godt mot de beste, og fomle nervøst mot de antatt dårlige lagene i serien. I kveld greide de å rote det til for seg selv igjen, etter en dårlig fotballkamp. 

Første omgang i Bergen kan vi slå en strek over som en av de minst underholdende i år. Det sier mye. For Brann har ikke akkurat framstått som en underholdnings-og målmaskin på hjemmebane.

Når de i tillegg virket veldig nervøse for å møte tabelljumbo Ulf Sandnes, har det lett for å stokke seg.

Beste ballkontroll-øvelse i første omgang var trener Tom Nordlie som trikset ballen et par ganger og la den rolig på nakken, da han fikk ballen på siden. Er du showmann, så er du showmann. Selv om han som trener ikke har greid å redde rogalendingene i år.

- Nja, vi har ikke rykket ned enda. Vi spilte rævva mot Sarpsborg. Sett bort fra det har vi hatt en fin formkurve. I dag fortjente vi å vinne, men vi var uheldig - igjen. Men selv om det ser litt mørkt ut nå med 15 poeng, så tror jeg vi berger plassen. Med et nødskrik, sier Nordlie.

Sandnes Ulf overrasket
I løpet av 45. minutter skapte hjemmelaget, og storfavorittene Brann kun en målsjanse. Sandnes Ulf på sin side var derimot litt nærmere nettkjenning med tre-fire sjanser, hvor Randall Brenes sjanse alene med Piotr Leciejewski i det niende minutt, burde blitt ekspedert i nettet.

Litt senere i omgangen ble Hannes Sigurdsson feid ned av Badji innenfor Branns 16-meter, og der burde det nok vært et straffe.
Gjestene fra Rogaland hadde, mot alle odds, fortjent å gå til ledelse til pause.

Mer fart etter hvilen
Det ble mer fart i spillet etter pause. Begge lagene skjønte nok at de måtte få mer tempo i angrepsspillet om det skulle bli mål. I det 52. minutt skjedde det bergenserne fryktet mest; etter en corner fra Erik Tønne, landet ballen på lissene til Eidur Sigurbjörsson som styrte ballen i mål på hockey-vis. Håpløs markering i Branns forsvar ved den anledningen. Fortjent ledelse etter spill og sjanser.

Sigurbjörsson var satt opp som reserve, men kom innpå da Edier Frejd ble skadet under oppvarmingen.

Sandnes Ulf tok over presset etter ledelsen.

Brann måtte framover på banen, og det åpnet for kontringer til gjestene.

Men i det det så ut som om Brann skulle kollapse, så dukket reserven Amir Askar opp og fyrte ballen i mål i det 63. minutt fra drøyt 16 meter. Brann-vingen har stort sett vært reserve i år, men i dag var han god. Dermed ble det endelig underholdning på stadion, for nå ble det mer fart i de rød-hvite. I det 82. minutt var samme mann frampå igjen med et skudd som strøk like utenfor. 

Men selv om Brann løftet seg flere hakk etter pause, så ble det poengdeling på stadion.

Stor skuffelse i Brann-leiren, som tapte to viktige poeng, og dermed rotet det litt til for seg selv i serieinnspurten.

- Glad for å score et flott mål, men deppa over at vi taper to poeng i dag. Det lugget for oss alle fra første minutt. Det skal det ikke gjøre på hjemmebane, og det var overraskende at vi slet i dag etter et god kamp mot Strømsgodset sist, sier Branns redningsmann, Amin Askar.

Ved siden av Askar i Mixed-sonen etter kampen henger Brann-trener Rikard Norling med nebbet.

- Ingen stor dag i dag. Jeg er veldig skuffet over innsatsen. Mer er det stort sett ikke å si, sier Norling.